WRT Audi (natuurlijk) snelt naar de pole in Imola!

Wie anders dan het WRT “dreamteam” om de pole te pakken van de eerste GT World manche dit jaar. Het moge duidelijk zijn: Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde gaan voor niets minder dan de overwinning!

Met een polepositie win je de race nog niet, maar het toont toch al hoe sterk WRT en dan vooral de #32 van Vanthoor/Weerts/Van der Linde voor de dag komt in een deelnemersveld van maar liefst 52 wagens.

De tweede plek werd eveneens veroverd door een Audi R8 LMS GT3 EVO 2, met name door het Sainteloc Junior Team van Christopher Mies, Patrick Niederhauser en Lucas Legeret. De #88 Mercedes-AMG AKKODIS ASP van Raffaele Marciello, Daniel Juncadella en Jules Gounon start als derde.

Ook de andere Belgen deden het goed: Maxime Martin start in zijn Beechdean AMR Aston Martin als 8ste, Frédéric Vervisch in de WRT Audi als 15de en Sarah Bovy als 29ste in de Iron Dames Ferrari 488 GT3.

Lous Machiels, eveneens in een Ferrari, start als 35ste en als eerste in Pro-AM. Voor Baptiste Moulin verliep de kwalificatie niet zoals verwacht, met een 48ste gecombineerde tijd. Nigel Bailly vertrekt tot slot als voorlaatste in de CMR Bentley.

De race gaat van start om 15 uur namiddag en eindigt drie uur later.
(Foto ©: GT World)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws