Zege en dubbel podium voor PK Carsport-troepen

Een klinkende zege en beide Audi’s bij de twee races op het podium: dat was de balans voor PK Carsport na de openingsmanche van de Fanatec GT2 European Series in het Italiaanse Imola. Dankzij een verdiende overwinning in de tweede race prijken Stienes Longin en Nicolas Saelens nu op de tweede plaats in de tussenstand, op drie punten van de leiders.

Het was koud dit weekend op de Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola. Voeg daar nog wat miezerregen bij, en de omstandigheden voor de eerste twee races van de Fanatec GT2 European Series 2022 mochten best als lastig worden omschreven. Dat was meteen te merken bij de start van de eerste race, waarbij Nicolas Saelens met de #11 Audi R8 LMS GT2 van op de eerste startrij mocht vertrekken.

“Ik raakte goed weg, maar in die omstandigheden wou ik niet te veel risico’s nemen”, aldus de West-Vlaming, die zijn racedebuut aan het stuur van de krachtige Audi maakte. “Het was nog wat wennen aan de auto, maar samen met Stienes hadden we een goed raceplan opgesteld.” Saelens kon evenwel niet verhinderen dat hij na een aantal ronden de leiding in de Pro-Am categorie moest afstaan aan de andere PK Carsport- Audi, bestuurd door Peter Guelinckx.

“Tijdens de eerste paar ronden heb ik de kat uit de boom gekeken”, stelde Guelinckx. “De omstandigheden waren iets te gevaarlijk om meteen veel risico’s te nemen. Maar nadien kon ik wel een spannende strijd met Nicolas leveren.”

Het PK Carsport-duo bleef tot aan de verplichte pitstops één en twee in Pro-Am. Na de pitstops trokken Bert (in de #81) en Stienes Longin (in de #11) ten strijde, maar ze konden niet verhinderen dat de Nederlander Michael Vergers met de Audi van High Class Racing met de zege in Pro-Am ging lopen.

“Ik had met ontzettend veel vibraties af te rekenen, het gevolg van een beschadigde velg”, aldus Bert Longin, die toch nog als tweede over de streep kwam, net voor de bolide van zoon Stienes. “Anders had ik het tempo van Vergers allicht wel beter kunnen volgen. Maar goed, ik kon wel nog Stienes achter me houden, en dat gaf ook wel wat voldoening.”

De tweede race op zondagochtend begon in identieke koude omstandigheden, maar dat was helemaal naar de zin van Stienes Longin. Van op de pole positie stormde de jonge Leuvenaar weg van het hele pak. “Ik hou wel van een circuit met weinig grip”, legt Stienes uit. “Misschien had er nog meer ingezeten, maar schakelproblemen zorgden er voor dat we niet het maximum uit de auto konden halen.”

Na de rijderswissel verdedigde Nicolas Saelens de leidersplaats met verve, zodat de eerste overwinning van het seizoen op zak kon worden gestoken. Even was er nog wat twijfel, toen het duo van de #11 na de race een tijdstraf kreeg aangesmeerd, maar dat bleek om een vergissing van de wedstrijdleiding te gaan. De grootste trofee was dus wel degelijk voor Stienes Longin en Nicolas Saelens. “Een overwinning, een pole positie en de snelste wedstrijdronde in de eerste race: ik denk dat we goed aan het seizoen begonnen zijn”, besloot Stienes Longin met een brede glimlach.

Bijna had die tweede race zelfs een dubbel voor PK Carsport opgeleverd, want de jarige Peter Guelinckx was er na een degelijke inhaalrace in geslaagd om Aurelijus Rusteika de tweede plaats te ontfutselen. Jammer genoeg werd vlak daarna de wedstrijd met een rode vlag beëindigd, waardoor dus de tussenstand bij de vorige ronde de einduitslag bepaalde. En daar lag Guelinckx nog net achter de Litouwer.

“Dat zijn de regels, daar kan je niets tegen beginnen”, besloot Bert Longin na afloop van de eerste meeting van het seizoen. “Maar ik denk dat deze resultaten meteen laten zien dat we ons op perfecte wijze hebben klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. Dat zal ook nodig zijn, want het niveau van het kampioenschap is er tegenover vorig jaar nog op vooruit gegaan. Dit wordt een heel spannend seizoen, waarin kleine foutjes onmiddellijk zullen worden afgestraft.”

In de eerste tussenstand tellen Stienes Longin en Nicolas Saelens nu 40 punten, drie eenheden minder dan leiders Vergers-Rusteika. Bert Longin en Peter Guelinckx hebben 33 punten achter hun naam staan. De volgende manche van de Fanatec GT2 European Series wordt op 21 en 22 mei op de Oostenrijkse Red Bull Ring afgewerkt.

(persbericht)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws