WRT zet pole om in overwinning

Het Belgische WRT is reeds dominant aan het nieuwe GT World-seizoen begonnen. Nadat het trio Vanthoor/Weerts/Van der Linde de #32 Audi reeds naar de pole reden, pakten ze nu ook de overwinning tijdens de drie uur durende race in Imola!

Hoewel Charles Weerts goed van start ging in de Team WRT Audi, verloor hij na een klein foutje de leiderspositie aan Christopher Mies (Attempto Racing Audi). Maar zoals gewoonlijk toonde WRT dat het tactisch zeer sterk is. De pitstop verliep perfect en Kelvin van der Linde reed een sterke stint om zo de wagen in P1 aan Dries Vanthoor door te geven. Die klaarde de klus en kwam over de finish met 6 seconden voorsprong.

De #88 Mercedes-AMG AKKODIS ASP van Raffaele Marciello, Jules Gounon en Daniel Juncadella eindigde tweede. Marciello, duidelijk gefrusteerd, hoopt op een meer faire Balance of Performance voor de volgende manche. Een andere Mercedes vervolledigde het podium, met name deze van Team GetSpeed met aan het stuur Luca Stolz, Maro Engel en Steijn Schothorst.

Maxime Martin reed een degelijke race en eindigde met zijn Aston Martin als 12de. Frédéric Vervisch, Valentino Rossi en Nico Müller eindigden 17de in hun WRT Audi #46. Een mooi resultaat ook voor Louis Machiels, die als tweede eindigde in Pro-AM (33ste algemeen) in de AF Corse Ferrari.

Nicolas Baert reed naar plek 21 in de Sainteloc Audi, Baptiste Moulin zes plaatsen verder in de VSR Lamborghini. Nigel Bailly tot slot finishte als 44ste, Sarah Bovy viel helaas uit met de Iron Dames Ferrari.

(Foto ©: Team WRT)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws