Sébastien Loeb debuteert in DTM

In de eerste twee races van het DTM kampioenschap maakt niemand minder dan Sébastien Loeb zijn debuut. Hij fungeert dan als vervanger van de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy die niet aan alle races kan deelnemen. Loeb zal plaatsnemen in de #37 Ferrari 488 Red Bull Alpha Tauri.

Sébastien Loeb, DTM, Alphatauri, Ferrari

Gerhard Berger is alvast bijzonder enthousiast over de komst van de Fransman. “Sébastien Loeb is ongetwijfeld een van de meest succesvolle rallyrijders aller tijden en zijn aanwezigheid tijdens de eerste twee manches van het kampioenschap is een echt hoogtepunt waar de fans naar kunnen uitkijken. Loeb is van alle markten thuis, maar ook voor hem wordt het een harde competitie.

Racen doet de Fransman natuurlijk al enige tijd. Hij nam eerder al deel aan de 24 uur van Le Mans en reed ook al in het World Touring Car Championship. Met ‘Sébastien Loeb Racing’ heeft hij trouwens zijn eigen raceteam.

Sébastien Loeb, DTM, Alphatauri, Ferrari

“Gedurende mijn carrière heb ik het altijd leuk gevonden om te wisselen tussen de verschillende disciplines van de autosport. Het DTM is alom bekend en toen de kans zich voordeed heb ik geen seconde getwijfeld. Het is een spannende uitdaging omdat de rijstijl totaal anders is. Ik besef maar al te goed dat het een sterk deelnemersveld is en ik zal het moeten opnemen tegen de specialisten, maar ik kijk er er wel enorm naar uit,” aldus Loeb.

Morgen en overmorgen staan de officiële testdagen op het programma die op de Hockenheimring afgewerkt worden. Toeschouwers mogen trouwens gratis binnen. De tweede officiële testdagen volgen op 26 en 27 in het Portugese Portimão waar van 29 april tot 1 mei ook de eerste twee van 16 sprintraces worden verreden.

Foto’s met dank aan DTM Media Team.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws