DTM start 36ste seizoen met 29 GT’s

Het is in meer dan twee decennia het grootste deelnemersveld dat morgen de 36ste jaargang van de ‘Deutsche Tourenwagen Masters’ op gang trekt. Aan de start staan 29 GT’s van de merken Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche, met rijders afkomstig uit 15 verschillende landen.

De organisatie verraste deze morgen nog met de aankondiging van de debuterende Sébastien Loeb, die bij het Red Bull Alpha Tauri Ferrari AF Corse minstens twee races de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy vervangt die verplichtingen heeft in de Formula E.

Het publiek kan morgen en overmorgen, tijdens de eerste officiële testen op de Hockheimring, gratis binnen. Eind april staan de eerste twee races op het programma in Portimão, in de Portugese Algarve. Op 10 en 11 september is het circuit van Spa-Francorchamps gastheer voor het prestigieuze kampioenschap.

DTM

29 stuks voor heel wat bekende namen

29 permanent ingeschreven wagens voor dit jaar, zo’n groot startveld hebben we sinds de herstart in 2000 nog niet gezien. Porsche, in de jaren ’70 nog dominant aanwezig in de DRM (Deutsche Rennsport-Meisterschaft), debuteert dit seizoen. BMW brengt de nieuw ontwikkelde M4 aan de start, Audi en Lamborghini met de doorontwikkelde versies van de R8 en de Huracán.

29 wagens die bestuurd moeten worden en daar zorgt een indrukwekkende lijst aan namen dan weer voor. Sébastien Loeb, negenvoudig rallykampioen, fabrieksrijders als daar zijn Laurens Vanthoor, Maro Engel en Nicki Thiim, samen al goed voor heel wat FIA-titels. Vergeet ook René Rast niet, eveneens fabriekspiloot, die reeds in 2017, 2019 en 2020 kampioen werd. Marco Wittmann won dan weer in 2014 en 2016 en de meest recente titel ging vorig jaar naar Maxiimilian Götz.

De Belgen

Laurens Vanthoor

Wie we natuurlijk extra in het oog houden zijn onze landgenoten Laurens Vanthoor en Esteban Muth. Vanthoor doet het in de SSR Performance #92 Porsche 911 daar waar Esteban Muth de overschakeling heeft gemaakt van de Lambo bij T3 Motorsport naar een BMW M4 van Walkenhorst Motorsport. Muth rijdt met ook dit seizoen met het nummer 10 op de deuren.

Esteban Muth, DTM

Foto’s DTM met dank aan DTM Media Team.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws