Valentino Rossi: “Ik weet niet wat te verwachten dit weekend”

Dit weekend gaat het Europese GT3-kampioenschap van start, het Fanatec GT World Challenge Europe. Er wordt vooral uitgekeken naar het racedebuut van Valentino Rossi, de levende Moto GP-legende. Rossi rekent op het Belgische WRT en landgenoot Frédéric Vervisch als teamgenoot.

Hoeweel Valentino Rossi reeds 42 jaar oud is, staat de Italiaan gemotiveerder dan ooit aan de start. Door intens testwerk met WRT Audi en teamgenoot Fréderic Vervisch werd Rossi in korte tijd klaargestoomd om dit weekend zijn eerste GT-manche te verrijden.

Rossi: “Alles is echt nieuw voor mij, maar ik vind het wel zeer leuk. Ik weet echter nog niet goed wat te verwachten tijdens een echte race en een volledig raceweekend. Ook naar ons niveau is het nog gissen. Maar ik kijk er echt naar uit. Dat de openingsmanche dan nog eens plaats vindt in Misano, Italië, maakt het des te specialer.”

Ook teamgenoot Frédéric Vervisch staat te popelen om dit weekend aan te vatten met The Doctor aan zijn zijde. “Ik voel me nog steeds vereerd dat Audi me dit heeft toevertrouwd. Het is fantastisch om dergelijke legende te mogen begeleiden bij het debuut van zijn GT-carrière. Valentino kwam hier bij WRT ook niet binnen als de grote superster, stelde zelfs iedereen meteen op zijn gemak. Maar vergis je niet, Valentino blijft een racer pur sang. Hij pikt zeer snel dingen op en toont nog steeds over veel snelheid en grinta te beschikken!“.

De eerste 3 uur durende manche van GT World Europe start deze zondag om 15 uur. Er starten maar liefst 52 wagens. Spanning verzekerd!

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws