Topaffiche bij de BRC Masters in Tielt

Het blijft boeiend, die nieuwe BRC Master Cup in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. De eerste twee manches voor 50-plussers werden gewonnen door Jos Verstappen en Eric Cunin. Zij zijn er niet bij, dus we krijgen in elk geval een andere winnaar.

Het is een beetje appelen met peren vergelijken, want in de BRC Master Cup wordt geen rekening gehouden met het type wagen. De Fiat 124 Spider van Dirk Vermeersch rijdt in dezelfde categorie als de fonkelnieuwe Ford Fiesta Rally3 van Patrick Snijers, de Alpine A110 van Stefaan Prinzie, de Skoda Fabia Rally 2 van Xavier Bouche en de Ford Fiesta Rally2 van Bert Coene. Een ongelijke strijd natuurlijk, maar het maakt de competitie ook verrassend.

Wedden dat Paul Lietaer stilletjes droomt van een zege met zijn Opel Ascona 400 bij de Masters, net als Patrick Snijers met de Ford Fiesta Rally3. De twee zestigers zijn nog zo amibitieus als een jonge twintiger. Toch lijken de Xavier Bouche, die zich in laatste instantie aanmeldde, en Bert Coene, man van de streek, de beste papieren te hebben. Johnny Poelmans zal wellicht meer aanpassingstijd nodig hebben met zijn Ford Fiesta Rally2.

Misschien komt de verrassing wel van een Porschist, want ook Tim Van Parijs is een prille vijftiger. Of uit de M Cup, waarin Kurt Braeckevelt mikt op een topresultaat in eigen streek. In totaal staan een twintigtal vijftigers aan de start van de TAC Rally. Ze strijden voor de punten in de BRC Master Cup, maar het allerbelangrijkste blijft het rallyplezier en het verwennen van de fans met snelle en spectaculaire passages.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws