Robin Maes kan eindelijk de Porsche laten debuteren

Het is al van 2019 geleden dat we Robin Maes nog eens aan de start zagen van een rallywedstrijd, maar daar komt dit weekend verandering in.

“We hadden in 2020 al de plannen om met een Porsche te starten, maar door de gekende reden werd het debuut met de Porsche steeds uitgesteld,” aldus de zaakvoerder van MR Solar. “Maar eindelijk is het zover hé, zaterdag start ik met de Porsche 991 GT3 in de TAC Rally.”

Tijdens de TAC Rally zal Chris Debyser de nota’s lezen voor Robin Maes, Chris heeft zowel ervaring als piloot en als copiloot in een Porsche.

“Precies om die reden denk ik dat het ideaal is om iemand zoals Chris naast me te hebben bij mijn debuut met de Porsche. Ambitie qua resultaat heb ik niet, ik wil vooral de eindmeet halen en veel leren. We hebben wel de ervaring om met een achtertrekker te rijden van de periode met de BMW E30 M3, maar een Porsche is toch iets heel anders…”

Na de TAC Rally hoopt Robin Maes om nog enkele rally’s te rijden met de Porsche.
“De Omloop van Vlaanderen en de Rally van Kortrijk zijn zo goed als zeker, Ieper twijfel ik nog en de rest zien we wel volgens mijn werkagenda. Met de stijgende energieprijzen is de vraag naar zonnepanelen opnieuw gestegen en ook met de installatie van laadpalen hebben we het immers heel druk bij MR Solar.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws