Eerste testdagen DTM zijn voor Audi

De eerste officiële testdagen van de DTM op de Hockenheimring zijn gereden en op beide dagen werden de snelste tijden gerealiseerd aan het stuur van een Audi. Daar waar gisteren de jonge Marius Zug nog het snelste was, was het vandaag de beurt aan Nico Müller. In zijn #51 Team Rosberg Audi R8 zette de Zwitser vandaag een rondje Hockenheim neer in een tijd van 1:38.532. Dat is 0.188 sec. trager dan Zug gisteren die over beide dagen dus het snelste was.

Marius Zug

In de gecombineerde resultaten van beide dagen eindigt de Italiaan Mirko Bortolotti in de #63 Grasser Racing Team Lamborghini op een derde plaats gevolgd door drievoudig DTM-kampioen René Rast. Lucas Auer sluit de top 5.

Voor de resultaten van onze landgenoten Laurens Vanthoor en Esteban Muth moeten we de tweede helft van de rangschikking opzoeken.

Muth, gisteren in de #10 Walkenhorst Motorsport BMW M4 nog goed voor een 12de stek, zakte vandaag terug naar de 21ste plaats. Hij kon zijn tijd van gisteren niet verbeteren. Ook vandaag was onze landgenoot weer de meest productieve rijder met 195 rondjes.

Een 14de plaats was er gisteren voor Laurens Vanthoor in de #92 SSR Motorsport Porsche. Vandaag was de Limburger 0.441 sec. sneller. Vanthoor sluit de twee testdagen af op een 17de plaats (1:39.532).

Laurens Vanthoor,DTM

“Beide testdagen hebben onze verwachtingen ingelost en dat maakt onze verwachtingen voor het komende seizoen alleen maar groter,” aldus Frederic Elsner (directeur event & operations van de DTM-organisatie ITR). “Ook al werkte het weer niet helemaal mee, de teams en rijders maakten bijna van elke minuut gebruik. Het deelnemersveld is met 29 wagens, rijders uit 15 landen en zes merken gewoonweg schitterend. En het was super om de fans weer terug te zien.


Op 26 en 27 april volgt in het Portugese Portimão de tweede officiële test, wellicht in veel betere weersomstandigheden. Op 30 april en 1 mei volgen de eerste twee races van het kampioenschap.

Autohero verlengt partnership

Autohero, de innovatieve online shop voor gecontroleerde en volledig refubished tweedehands auto’s, opgericht in 2017 en actief in negen Europese landen, heeft na een eerste succesvol jaar de samenwerking verlengt. Autohero kiest bijgevolg opnieuw voor een uitgebreide visibiliteit op de wagens, de racepakken alsook de reclameborden langs de circuits.

Nieuw dit jaar is de ‘Autohero Fastest Lap’, waarbij de snelste ronde voor het eerst wordt beloond met een extra punt voor het kampioenschap.

DTM zet zich in voor de genezing van dwarslaesie

DTM en de stichting ‘Wings for Life’ zetten zich samen in om de genezing van dwarslaesie te versnellen. Een dwarslaesie is een onderbreking van het ruggenmerg, waardoor de zenuwbanen die door het ruggenmerg lopen afgekneld zijn. Omdat de zenuwbanen afgekneld zijn, raken bepaalde lichaamsdelen verlamd. De samenwerking is bedoeld om meer bekendheid te verkrijgen en donaties te verwerven voor meer onderzoek.

“Na een verkeersongeval ontsnapte ik net aan een dwarslaesie”, legt Gerhard Berger uit waarom de samenwerking met Wings for Life hem nauw aan het hart ligt. “Sindsdien ben ik intens bezig met deze zaak. Met de huidige samenwerking in DTM willen we helpen om het onderzoek naar mensen met een dwarslaesie verder te brengen.”

Foto’s met dank aan DTM Media Team.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws