Comtoyou Racing met Audi Sport opnieuw in TCR Europe

Toerwagenraces hebben een hele sterke en populaire traditie in Europa en in die traditie past de TCR Europe perfect. Sinds 2016 is deze serie de arena voor de sterkste toerwagenrijders en teams van Europa en al heel snel was ook Comtoyou Racing van de partij. Het Belgische team won in 2020 de titels bij de rijders en de teams en werd afgelopen seizoen vicekampioen. Het spreekt dan ook voor zich dat het Waals-Brabantse team ook in 2022 van start zal gaan en het doet dat met maar liefst drie wagens, drie nagelnieuwe Audi RS 3 LMS. Het kampioenschap telt dit seizoen zeven meetings, met start op 30 april en 1 mei in Portimao en een Belgische manche is voorzien op 18 en 19 juni in Spa-Francorchamps.

In Europa is racen met toerwagens altijd populair geweest, denk maar aan het illustere European Touring Car Championsip uit de jaren ’70 en ’80 van vorige eeuw en de ontelbare kampioenschappen met de indrukwekkende FISA 2 Liter toerwagens even later. Ondertussen maakten zij plaats voor de TCR-wagens, met heel wat diverse constructeurs. Op Europees niveau komen rijders en teams in de TCR Europe tegen elkaar uit. De jaargang 2022 van de TCR Europe telt zeven meetings, van telkens twee sprintraces, met start in Portugal, samen met de DTM en het kampioenschap eindigt midden oktober in Barcelona, na tussenstops in Paul Ricard, Spa, de Nürburgring, de Norisring en Monza.

Comtoyou Racing, TCR Europe

Jean-Michel Baert (Team Principal Comtoyou Racing): “We zijn erg trouw aan de TCR Europe omdat het een zeer professioneel, hoogstaand en tegelijkertijd aangenaam kampioenschap is. De relatief kleine staf van het kampioenschap doet echt wonderen en het sportieve niveau groeit jaar na jaar. Wij hebben de laatste seizoenen erg goede resultaten behaald met twee titels in 2020 en een mooie en hard bevochten tweede plaats vorig jaar. Het spreekt dan ook voor zich dat onze ambities weer in die richting liggen.”

Comtoyou Racing zet drie wagens in, drie Audi RS 3 LMS, voor de Nederlandse legende Tom Coronel, de Argentijn Franco Girolami en de Macedoniër Viktor Davidovski.

Tom Coronel voorstellen, hoeft waarschijnlijk niet meer… De 50-jarige Nederlander reed ongeveer in alles met vier wielen en steeds op hoog niveau. Coronel is al geruime tijd trouw aan het Belgische Comtoyou Racing en tekent ook in 2022 weer present!

“Ik werk al jaren met het Belgische team en het wederzijdse vertrouwen blijft maar groeien. Comtoyou Racing is een hyper professioneel team, met een heel open geest en staat zeer dicht bij Audi. Het spreekt ook voor zich dat al die elementen en mijn honger naar succes, maken dat we dit jaar weer voor het hoogst mogelijke gaan vechten. We hebben de troeven in handen en dan moeten we er nu ook echt voor gaan!”

Franco Girolami is een 30-jarige Argentijn en de jongere broer van WTCR-rijder Néstor Girolami. Franco Girolami startte in de Zuid-Amerikaanse Formula Renault en de hoogstaande Argentijnse Super TC2000. Sinds 2020 is hij actief in TCR Europe.

“Ik ben erg blij en dankbaar dat Comtoyou Racing, Audi Sport en Viktor Davidovski mij hun vertrouwen hebben geschonken voor deze editie 2022 van de TCR Europe. Ik kijk er echt naar uit om met de nieuwe Audi RS 3 LMS te rijden en het gevoel van de auto te krijgen en ook om met het team te beginnen werken. Ik wil echt zoveel mogelijk kilometers testen om de eerste race in Portimão, Portugal, in de best mogelijke omstandigheden te kunnen afwerken. We hebben een grote uitdaging voor de boeg om de eer van het team en het merk te verdedigen, dus ik zal mijn 110% geven.”

Viktor Davidovski is 42 en al jaren trouw aan de TCR Europe. Na diverse jaren met zijn Honda, opteert hij nu dus voor Comtoyou Racing en Audi Sport.

“Allereerst wil ik Francois Verbist bedanken, die in me gelooft en de kans geeft om deel uit te maken Comtoyou Racing en de Audi-familie. Ik heb wat meer ervaring en maak deel uit van een geweldig team, bovendien aan het stuur van de nieuwe Audi RS 3 LMS. We zullen alles geven om het gegeven vertrouwen te verdienen. Het is bovendien voor mij een eer om teamgenoot te zijn van Tom Coronel en Franco Girolami.”

(persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws