Continuïteit voor Joeri Janssens en Steven Brams met Belgium Racing en BMW M2 CS Racing

Na een succesvol eerste seizoen in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux staan Steven Brams en Joeri Janssens te popelen om een nieuwe bladzijde te schrijven in hun autosportverhaal. De Belgium Racing-rijders opteren voor continuïteit met opnieuw de BMW M2 CS Racing op het voorplan en een programma in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux, dat dit jaar zes meetings omvat op vijf verschillende circuits in drie landen. De start wordt dit weekend gegeven, op het Nederlandse F1-circuit in Zandvoort.

“Voor mij betekent 2022 vooral bouwen op de basis die vorig jaar gelegd werd”, stelt Joeri Janssens. “We trekken ten strijde met dezelfde wagen, dezelfde teamgenoot, hetzelfde team en in hetzelfde kampioenschap als vorig jaar. Enige, weliswaar grote, verschil is dat de startvelden van het Belgische en Nederlandse kampioenschap samengevoegd worden, wat een flinke uitdaging stelt. We zullen ook geen rekening meer moeten houden met de snellere Porsches, dus kunnen ons tijdens het racen concentreren op de strijd met onze directe tegenstanders. Ik verwacht dat met het combineren van de kampioenschappen er ook meer strijd zal geleverd worden in de onderlinge klassen, waardoor ook Steven en ik een tandje zullen moeten bijsteken. Sowieso ligt de BMW M2 CS Racing Cup Benelux mij wel; door te strijden met identiek materiaal kan je als rijder echt het verschil maken. Ik ben al lang aan het aftellen om terug te kunnen racen, dus ik kijk uit naar de start in Zandvoort over enkele dagen.”

“Hoewel ik het eigenlijk niet had verwacht, ben ik toch wel wat nerveus”, erkent Steven Brams. “Uiteraard zijn er heel wat constanten, niet in het minst het team en de teamgenoot, maar we gaan heel wat meer concurrentie krijgen op de baan en ook het wedstrijdformat is anders. Vorig jaar waren er twee sprints en een endurancerace, dit jaar schakelen we over op twee enduranceraces met verplichte pitstop. Teamwerk zal dus nog belangrijker worden. We racen in 2022 ook op een ander bandenmerk en vanzelfsprekend vergde dat wel enige aanpassing tijdens de voorbije wintertesten. De kalender oogt mooi, al is de afspraak in Hockenheim voor mij een stap in het onbekende. We starten met als doelstelling om mijn ProAm-titel te verlengen, al besef ik dat het moeilijker zal zijn dan vorig jaar. Er staan heel wat nieuwe namen aan de start, met ook heel wat snelle jonge kerels. Ik hou echter wel van een uitdaging!”

“Joeri en Steven hebben vorig jaar enorm veel progressie gemaakt ”, bevestigt Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “Alles was nieuw voor hen en dus was het een kwestie om snel te leren en daar sloegen ze in, met een vicetitel voor Joeri en een titel voor Steven als bekroning. Door vorig jaar de juiste keuzes te maken, beschikken ze nu over een solide basis om van te vertrekken. Ik ben dan ook bijzonder blij dat ze opnieuw de handen in elkaar slaan met Belgium Racing, want ik voel dat er heel wat mooie resultaten in het verschiet liggen. Joeri en Steven zijn gretig, de wagen kreeg een nieuw kleedje aangemeten en ook Belgium Racing is gebrand op podiumplaatsen!”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws