Tevreden gevoel voor Bert Coene

Bert Coene en Petra De Duytsche kijken met een tevreden gevoel terug op de TAC-rally in Tielt, de derde manche van het BRC.

“We namen een heel goeie start, wat niet van mijn gewoonte is” lacht Bert.
“Na de eerste ronde stonden we op een zevende plaats algemeen, en 1e bij de BRC Masters. Tim Van Parijs had twee foutjes gemaakt en stond achter ons, maar we wisten als het droog bleef dat we de Porsche niet bij konden houden.
We hebben in de verdere loop van de wedstrijd wel iedere keer nog onze tijden iets kunnen verbeteren, want heel positief is.

De Duitser Dennis Rostek kwam met de Skoda Fabia nog fel aandringen en op de laatste kp moesten we de duimen leggen. We verloren nog de 6e plaats met 2.7 sec verschil.
Maar het bewijs dat de bloemen pas op het podium uitgereikt worden, kwam er nog maar eens. Maxime Potty reed een wiel af van de Citroën C3 op de laatste klassementsproef, en kon zo het eindpodium niet bereiken.

Daardoor schoven we nog een plaats naar voor en eindigden we toch op een 6e plek algemeen en 2e bij de Masters. Bovendien werd ik in eigen provincie de eerste West-Vlaamse piloot, en werd Petra eerste dame. We zijn heel tevreden van de wedstrijd, de Ford Fiesta R5 gaf geen krimp. Bedankt aan het volledige team en alle sponsors.”