Superdag voor Cris Algoedt

In Tielt reden Cris Algoedt en copiloot Danny De Busschere hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Vooraf had het team in de kleuren van woningbouwer Danneels gehoopt om naar het einde van de wedstrijd aansluiting te vinden met de top 5 van de MCup, maar het liep veel beter dan verwacht…

“Zeg wel,” lacht Cris. “In de eerste ronde liet ik misschien wat tijd liggen door een gebrek aan ritme, maar na de eerste ronde stonden we al derde in de Cup. Toen Kurt Braeckevelt in de fout ging werden we tweede en dacht ik dat er misschien wel een overwinning in zat… We stonden 22 seconden achter Philip Lommers, maar toen begaf de waterpomp van de auto. We konden het euvel voorlopig herstellen, maar namen geen risico meer. Ik ben heel tevreden, we bleven foutloos en behaalden een mooi resultaat.”

Cris en Danny behaalden zo een onverwachte, maar dik verdiende tweede plaats in de sterk bezette M Cup, en werden ook 14de algemeen.

“We hebben een superdag achter de rug,” vult copiloot Danny aan. “Jammer dat er niet meer tijd is, want ik ben overtuigd dat Cris in nog meer wedstrijden een rol van betekenis zou kunnen spelen binnen de M Cup…”

Voor Cris en Danny zijn er nog geen concrete plannen voor een volgende wedstrijd, het programma zal volledig à la carte zijn in functie van de slagerij Algoedt.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws