Podium bij Juniors voor Maxim Decock

Maxim Decock is een nieuwkomer op Belgische rallywegen. Eerder al was de Komenaar actief in de demo-wedstrijden, maar eind vorig jaar debuteerde hij in het BRC met een Opel Adam, ter gelegenheid van de rally van Spa. Voor dit jaar schakelde hij over op een Opel Corsa Rally4, en is één van de vaste deelnemers aan de Stellantis Rally Cup

In de Haspengouw moest Maxim de strijd staken, maar in de South Belgian wist hij al op een 4de plaats bij de Juniors te finishen. In Tielt verliep het zelfs nog wat beter.

“In Tielt maakten we voor de eerste keer kennis met het zeer gladde parcours. Tijdens de eerste lus werden we goed gewaarschuwd, aangezien we al twee piloten van de baan zagen gaan.

Het was heel interessant om de verschillende soorten grip te leren kennen en we startten de rally met als enige doelstelling voor ons, uitrijden. De tijden bleken goed en samen met Colin Vanrenterghem, die tijdens de TAC zijn 2e rally navigeerde, konden we een plekje op het podium veroveren bij de Juniors(3de) en een 13e plaats algemeen. We zijn zeer tevreden en kijken uit naar de rally van Wallonië eind deze maand.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws