Nieuwe ervaring voor Casper Nielsen

Ward Hanssens kijkt met een meer dan tevreden gevoel terug op de pas afgelopen TAC-rally in Tielt.

“Wat een rally… wat een mixed gevoel zaterdag! De eerste keer met super gast Casper Nielsen over gladde Tieltse baantjes scheuren…. Heerlijk! De tijden volgden elkaar snel op… En wat voor tijden. Dit was echt een nieuwe ervaring en ontdekking voor Casper. We hebben nog nooit op zo’n glad en variërend parcours gereden. En onmiddellijk zaten we in het goede ritme, met zelfs enkele scratchtijden. Mega als die koele Deen zegt: “nu snap ik waarom je vaak ‘slippery’ zegt bij de “notes”.
Super auto, tot in de puntjes verzorgd. Thx ORFYS, Niels Dewispelaere en onze service crew. Jullie zijn de basis van onze sterke prestatie. De Clio Trophy Belgium in de bekwame handen van Sandrine Wanson: heerlijk professioneel en oh zo gemoedelijk.
Er is ook een eerste ‘maar’. Een serieuze maar…


Twee normtijden nekken onze tweede plaats in de cup. Alle overleg werd zaterdagavond weggelachen. Chapeau dat de organisatie vandaag haar fout wel kon toegeven, al kopen we er wel niks mee. En een tweede ‘maar’. Aan alle criticasters: het jonge, supertalent Mauro Godderis maakte een mega livery! Wij zijn apetrots! Op geen enkel moment is er hem ook maar gevraagd: ‘maak ons een livery zoals het RACB team’. Voor diegene die er zich aan stoort, spreek ons aan, in plaats van achter/naast onze rug met anderen er over te roddelen… Niettemin, aan al onze Clio collega’s: het prikkelt ons alleen maar om nog harder te knallen. Te starten met de rally van Wallonië.

Na het geklungel met de normtijden is het moeilijk in te schatten wat de tijdsverschillen nu echt zijn. Toen Jeroen Catelin kwam aandringen hebben we de keuze gemaakt om ons vel hard te verkopen, met genoeg gezonde marge om eerst en vooral de finish te halen. Het is belangrijk om in een cup over 5 wedstrijden regelmatig te zijn, vandaar dat een uitslag zeer belangrijk was. En vooraf hadden we getekend voor een podium plaats. Al smaakt deze ereplaats wel wat zuur.

tot slot, MoooD Business in Lighting, @CNBiler, René Claeys en Ronald Thienpont, zonder jullie waren we nergens.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws