Isabel Durnez leidt Christophe Kerkhove naar top-5 bij Historics

Isabel Durnez was in Tielt de gelegenheids co-pilote in de Porsche van Christophe Kerkhove, de leider in de tussenstand van het Historic BRC. Zij doet ons haar verhaal.

“Na een inactiviteit van een kleine 2,5 jaar, stond ik terug aan de start van deze mooie BRC-rally te Tielt” opent Isabel ofte mevrouw Brian Renier. “Ditmaal niet met Arthur, maar met zijn pa, Christophe Kerkhove en dit in de mooie Porsche 911 ST. Christophe kwam naar de TAC om zijn leidersplaats in het BRC te verdedigen. Op vrijdag een goede, vlotte verkenning gehad, maar meteen wisten we ook dat dit niet dé rally voor de Porsche ging worden, door de vele T-situaties. Met geduchte tegenstand bij de historics, moesten we ons al geen illusies maken. Een vlotte start was belangrijk, en zo hoog mogelijk eindigen.

De weergoden waren ons op zaterdag alvast gunstig gezind. Klein gezond stressje, klaar om te starten op de eerste proef van de dag, Schuiverskapelle. Eenmaal in de goede flow, kregen we halverwege een rode vlag, rustig verder uitrijden dus. Kp 2 was de flow er meteen terug. De 3de proef werd geneutraliseerd. En kp 4 werd ook met glans afgewerkt. Na de 1e run stonden we zo 1e in PTN, en 6de bij de historics.

Tempo lichtjes opdrijven zonder risco’s te nemen was ons doel, en de plaats waar we stonden verder te verdedigen. Tijdens de 2e run werden de tijden beter, alsook onze plaats bleef behouden. En tijdens de 3e run zetten we nog een extra tandje bij, wat te merken was aan de tijden. Voor de laatste run van 2kp’s werd het gokken, vertrekken met of zonder lichtbak?! Zonder vertrokken, wat bij aankomst op kp 13 toch voor een klein stressmoment zorgde. De proef lag stil. Uiteindelijk toch kunnen rijden, en hopen dat we de laatste niet in het donker gingen moeten rijden.

Laatste proef van de dag begon het wel te duisteren, maar konden we afwerken net niet in het donker. En met een ruime voorsprong op de volger, wisten we dat we geen onnodige risico’s meer moesten nemen. Alles terug net en vlot gerede. En met deze schone zonder kleerscheuren over het podium kunnen rijden! Beloond met de klasse winst in PTN, en een mooie 5e plaats bij de historics!

Bij deze loopt de voorsprong van Christophe zijn leiderspositie verder uit. Deze zal hij misschien verder verdedigen in Rallye de Wallonie. Mijn volgende start heb ik voorlopig geen zicht op, maar wie weet wordt hier nog een vervolg aan gebreid! Ik zeg geen neen alvast!

Bedankt Christophe voor het vertrouwen en het foutloos parcours! En dat ik deel mag uitmaken van uw leiderspositie! Bedankt aan team Philcars voor de service en de catering, Bedankt aan de sponsors, en in het bij zonder:All-2Clean, ALV, B&S Design, Timmer- en schrijnwerk Brian Renier en Trappen Renier

Bedankt aan alle anderen zowel op als naast post, supporters, fotografen, baanposten, organisatie,…”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws