Ruben Wostyn: eindelijk nog eens de finish

Voor Ruben Wostyn en Steven Ramboer was het een pak van het hart dat ze zaterdagavond nog eens het eindpodium haalden in een rally zonder noemenswaardige problemen.

“Vorig seizoen had de Subaru Impreza af te rekenen met een resem problemen” aldus Ruben Wostyn. “Geen enkele wedstrijd werd afgewerkt zonder mankementen en in de Omloop van Vlaanderenhaalden we zelfs de start van de eerste klassementsproef niet. Vanaf huidig seizoen opteert Roslar Rally Team voor een sterke teamomkadering, met logistieke bijstand binnen het team van KB Technics uit Pittem. We onderhielden steeds een prima verstandhouding met KB Racing en kijken uit naar een nieuwe samenwerking in 2022. Inmiddels werd ook de Subaru Impreza GC8 gereviseerd, en mikken we als hoofddoel op een mooie teamprestatie tijdens het tweeluik Ardeca Ypres Rally en Omloop van Vlaanderen.”

Co Steven Ramboer gaat verder: “In Tielt was het uiteraard zoeken en tasten naar het gevoel, na slechts vier kp’s in de Ypres rally in 2021, meteen onze laatste wedstrijdkilometers. De lange pauze maakte dat de piloot wat tijd nodig had om ritme en een goed gevoel in de wagen te krijgen. Maar na enkele proeven kwam de feeling terug.

Er werd een goede tweede en derde ronde gereden en stelselmatig werd het tempo wat opgedreven. Toen het in de laatste ronde wat begon te druppelen werd de voet van het gaspedaal gehaald, en koos Ruben ervoor om na lange tijd nog eens de finish te halen. De wagen gaf geen krimp en we mogen de mensen die deze winter de Subaru terug in orde hebben gebracht dankbaar zijn.

Op naar de volgende maar wat dat gaat zijn weten we op heden nog niet zeker. We staan wel aan de start in Ieper en Omloop, maar gaan waarschijnlijk nog wel een wedstrijd hiervoor rijden.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws