2WD Trophy: top-10 voor Patrick Gaethofs

Patrick Gaethofs is sinds enkele jaren een vaste deelnemer aan het Criterium-gebeuren. Dit jaar koos hij met de vertrouwde Honda Civic dan ook voor de nieuwe WD Trophy. In de South Belgian Rally was hij al goed voor een top-10 notering, iets wat hij nu herhaalde in de TAC-rally in Tielt.

De piloot uit Beringen doet ons zelf zijn wedstrijdverhaal. “Het werd voor ons een moeilijke rally. We kwamen niet goed in het ritme bij de start, met ook enkele neutralisaties.

In de derde rond, op klassementsproef 9, begon de tweede versnelling moeilijk te doen. Deze begaf het even later helemaal , waardoor we dus van eerste naar derde moesten schakelen en het ritme er helemaal uit was.

Dan kregen we op de twee laatste klassementsproeven nog wat regen te verwerken en werd het op sommige plaatsen nog extra glad. Gelukkig bereikten we met onze Honda toch de finish en werden afgevlagd op een 57e plaats en 9e in de 2WD Trophy.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws