Podium voor Sébastien Bedoret en Hans Delorge in Tielt

Samen aan boord van de Ford Fiesta Rally 2 van het DVLS Racing-team, voltooiden Sébastien Bedoret en Hans Delorge de TAC Rally op de 3e plaats. Meer dan het laatste podium, is het de vooruitgang van de bemanning in de regio Tielt die bemoedigend is voor de toekomst. Volgende evenement: de Rallye de Wallonie.

“Deze dag, die voor mij een volledige testsessie was, eindigt met een onverwacht podium. Dus ik ga ervan genieten! ” lachte Sébastien Bedoret, bijgestaan ​​door Hans Delorge. Na een door een motorstoring afgebroken debuut tijdens de South Belgian Rally, had de coureur uit Donstiennes net zijn eerste rally in het Belgisch kampioenschap gereden met de Ford Fiesta Rally 2 van het DVLS Racing team. Zoals gebruikelijk hield de 26-jarige zijn voeten stevig op de grond.

“Ik ben me bewust van ons prestatieniveau vandaag. Op regelmaat zou ik in deze TAC Rally als 5e zijn geëindigd”, geeft Seb toe. “Maar twee van mijn tegenstanders(nvdr. Potty en Cracco) maakten een fout aan het einde van de rally en ik belandde op het podium. Ik heb de afgelopen twee jaar zoveel tegenvallers gehad dat ik niet ga klagen dat ik het geluk een keer aan mijn zijde heb gehad. Ik zie dit podium – mijn 10e in het Belgisch kampioenschap – als een grote beloning voor onze vooruitgang en voor het werk dat we hebben verzet.”

Naast het resultaat lieten Sébastien Bedoret en Hans Delorge inderdaad goede vooruitgang zien gedurende de dag. “Na de eerste lus was ik niet tevreden. Ik voelde me niet zeker van het rijden met de Ford Fiesta Rally 2. Op zich is er niets onlogisch: afgezien van zo’n dertig kilometer in de shakedown, had ik praktisch geen ervaring met de auto op dit type parcours. Elke ronde verbeterden we de Fiesta door de instellingen te wijzigen met het DVLS Racing-team en onze ingenieur. Elke keer was het verschil merkbaar. Over zo’n vijftien kilometer wonnen we bijvoorbeeld meer dan 25 seconden tussen de eerste en de laatste passage in Schuiferskapelle. Het is enorm.”

Zoals we weten is de Ford Fiesta Rally 2 niet de meest populaire wagen op Belgische rally’s, maar hier ligt ook de uitdaging voor Sébastien Bedoret en het DVLS Racing-team onder leiding van Christophe Devleeschauwer. “Onze Ford Fiesta Rally 2 heeft nog niet de laatste ontwikkelingen”, zegt Sébastien. “Of het nu de motor, de ophanging of de handrem is, er zijn veel verbeteringen aangebracht door M-Sport. Wetende dat we aan het einde van de dag regelmatig minder dan een seconde per kilometer van de beste tijd verwijderd waren, hopen we die voor de Rallye de Wallonie te hebben om veel dichter bij de beste tijden te komen. Maar het zal geen toverformule zijn: er is nog veel werk voor mij en voor het hele team! We zullen hard werken om de rest voor te bereiden en ik ben ervan overtuigd dat dit podium iedereen een boost zal geven. »

In de regio van Namen zal Sébastien samenwerken met Anthony Bourdeaud’hui, die het evenement leidde als bijrijder van François Duval in 2016. “Het is moeilijk om een ​​specifiek doel te stellen”, glimlacht Seb. “Maar de ervaring die deze zaterdag in Tielt is opgedaan, komt goed van pas. Ik kan niet wachten om daar te zijn!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws