Kalle Rovanperä won zes van de acht proeven vandaag

Het jonge Finse talent heeft er een topdag opzitten in Kroatië, hij mag als leider de eerste dag afsluiten met een voorsprong van 1min04 op zijn naaste belager Thierry Neuville. Het Belgische team had pech vandaag en kreeg 40s straftijd na te laat inklokken, wat vooraf ging was 800m duwen van een Hyundai.

Ott Tänak staat derde op 1min23 van de leidende Toyota, Craig Breen staat met de Puma op plaats vier en dit met een achterstand van 1min35.

Het regende lekke banden vandaag maar ook wel opgaves helaas. Adrien Fourmaux werkt goed verder aan een negatieve reputatie na opnieuw een uitstap in het decor met de Puma, de schade was behoorlijk en meteen was het game over. Esapekka Lappi raakt op zijn beurt een rotsblok en kon meteen de Toyota aan de kant plaatsen. Pierre-Louis Loubet kwam reservewielen tekort en moest eveneens de strijd staken.

Voorlopige stand

Foto: Toyota Gazoo Racing Media & Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws