Kalle Rovanperä gaat als leider de laatste dag in

Waar de eerste zaterdagronde van de WRC-rally van Kroatië zorgde voor de nodige commotie, werd het klassement in de tweede gedeelte niet meer door elkaar geschud. Vanmorgen hadden we al voor de start de extra tijdstraf voor Neuville, nadien de sortie van Solberg, de platvoet van Rovanperä en ook de opgave van Grégoire Munster.


De rijders moesten in de tweede ronde slechts drie van de 4 kp’s afwerken, gezien de derde snelheidsrit, Platak, geneutraliseerd werd door een te dichte mist.
Esapekka Lappi plaatste zijn Toyota GR Yaris tweemaal bovenaan. Spijtig dat de Fin gisteren al heel vroeg in de dag zijn bolide aan de kant moest plaatsen na het raken van een rotsblok. Zijn scratchtijden hadden dus helemaal geen invloed op het algemene klassement.


Lappi’s teamgenoot Kalle Rovanperä zag zijn voorsprong voor een flink stuk verdwijnen door de lekke band, maar hij kon de handvol seconden die overbleven behouden, mede dankzij een besttijd op de laatste proef van de dag. Zodoende gaat hij de afsluitende dag in, waarin er nog ongeveer 55 km tegen de chrono voorzien is, met een bonus van 19.9 seconden op Ott Tänak (Huyndai i20).
Voor het laagste podiumschavotje lijkt er zich morgen ook een meer dan boeiende strijd te gaan ontwikkelen tussen enerzijds Craig Breen(Ford Puma) en onze landgenoot Thierry Neuville, die gisteren al zijn deel van de pechkoek te verteren kreeg. Verschil tussen Breen en Neuville: 4.9 seconden!


Yohan Rossel blijft met de Citroën C3 aan de leiding in RC2, al volgen de Skoda-rijders Gryazin en Kajetanowicz binnen de minuut. Sami Pajari (Ford Fiesta), meteen ook beste Junior, blijft de primus in RC3.

Foto’s: Met dank aan Toyota Gazoo Racing WRC en Hyundai Motorsport.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws