Terug spanning in Kroatië!

De eerste zaterdagronde betekende een start in mineur voor het Hyundai-team. Nog voor de start incasseerden Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe al een extra minuut, door een snelheidsovertreding in het vrijdaggedeelte. Waarmee het Belgische duo terugzakte naar de 4de plaats in het klassement. En op de eerste proef verdween Oliver Solberg in het decor, met een opgave en een neutralisatie van de kp als gevolg.

Toyota-pion Kalle Rovanperä leek op weg naar een rustige wedstrijd, en had halverwege deze boucle al een voorsprong van meer dan een minuut op dichtste achtervolger Ott Tänak. Maar op de daaropvolgende kp van Platak, goed voor bijna 16 km, reed de jonge Fin lek en moest bijna een minuut incasseren. Wat de rally terug volledig openbrak, gezien het verschil tussen Rovanperä en Tänak nog amper 16.8 seconde bedraagt.

Craig Breen bezet met de Ford Puma de derde plaats, en kan nog net binnen de minuut blijven van de leider. Thierry Neuville staat 4de op 1’24”, Elfyn Evans (Toyota) sluit de top-5 af op 2’01’ van zijn teamgenoot.

In RC2 leidt Yohan Rossel (Citroën C3) de dans, terwijl er in RC3 een boeiende strijd aan de gang is tussen Ford Fiesta-rijders Sami Pajari, leider bij de Juniors, en Robert Virves. Verschil tussen beide kemphanen: 2.9 sec!

Intussen minder goed nieuws uit het kamp van Grégoire Munster en Louis Louka. Zij moesten, op weg naar de eerste zaterdagproef, de strijd staken door een technisch probleem. Via Superrally zou de Hyundai morgen wel weer aan de start verschijnen.

Foto: Toyota Gazoo Racing WRC

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws