WRC Kroatië, Kalle Rovaperä en Jonne Halttunen winnen op indrukwekkende manier

28,4s was de voorsprong van Kalle Rovanperä op Ott Tänak met nog twee proeven te gaan, wedstrijd gereden zou je denken. Regen en een verschillende bandenkeuze dachten daar echter anders over!

Proef 19, goed voor 13,15 natte kilometers, deed de wedstrijd volledig kantelen in het voordeel van Hyundai en Ott Tänak. De Est was maar liefst 29,8s sneller dan Rovanperä en nam zowaar de leiding in handen. Het verschil tussen beide bedroeg slechts 1,4 met nog één proef te gaan.

Proef 20, goed voor 14,09 kilometer, werd een nagelbijter. Eerst zorgden Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe voor spanning door van de weg af te gaan in een linkse, de impact was redelijk groot maar als bij wonder kon het Belgische team verder, op twee lekke banden.

Kalle Rovanperä zette alles op alles en won de proef met een voorsprong van 5,7s op Ott Tänak. Schitterende overwininng voor de jonge Fin die een onwaarschijnlijke maturiteit toonde dit weekend. Een absolute titelkandidaat als hij op deze manier blijft verder presteren.

Craig Breen eindigde op plaats vier, Elfyn Evans op plaats vijf.

Uitslag

Foto: FB Toyota Gazoo Racing & Hyundai Motorpsort

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws