Thierry Neuville, 45ste podiumplaats met Hyundai Motorsport

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe hadden hun zinnen gezet op de podiumplaatsen na een sterke zaterdag, waarin zij slechts 4,9 seconden achterstand hadden op de als derde geplaatste Craig Breen. De Belgen lieten er op zondagochtend geen gras over groeien en maakten aan het einde van de eerste lus de achterstand ongedaan met een zelfverzekerde ritzege in SS18. De natte voorlaatste proef stelde hen in staat om hun greep op het podium te vergroten.

Het team had echter nog meer drama’s voor de boeg, want tijdens de Power Stage belandde de auto in een greppel. Ze hadden het geluk dat ze geen noemenswaardige schade opliepen en hun Hyundai i20 N Rally1 kwam als derde algemeen terug naar huis – de eerste dubbele podiumplaats voor het team sinds de Rally de España van vorig jaar. Het is Neuville’s 45ste individuele podiumplaats met Hyundai Motorsport.

Thierry Neuville: “We proberen altijd het positieve eruit te halen en we mogen zeker blij zijn met de derde plaats. Het was verre van een probleemloos weekend, met onder meer twee minuten tijdstraf. Sportief gezien was het een uitdagende wedstrijd, maar rijdend gezien was het leuk. De auto voelde goed aan, de wegen waren mooi en het was leuk. Ondanks de problemen hebben we nooit opgegeven. We hebben hard gevochten en uiteindelijk is het team beloond met een 2-3 resultaat, en sterke punten voor het constructeurskampioenschap. We hebben ons tempo verbeterd, de auto is veel fijner om in te rijden en we hebben weer een stap voorwaarts gezet. Ik ben er zeker van dat er nog meer komt, dus we moeten ons blijven verbeteren om onszelf in een betere positie te brengen voor toekomstige evenementen.”

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws