RedAnt Racing, eindspurt tot aan de finish

RedAnt Racing heeft de voorbije dagen een sterk raceweekend in de Ardennen afgewerkt. Tijdens de derde manche van de 24H Series van Creventic vochten vader en zonen Bert, Yannick en Ayrton Redant tot op de meet voor de eerste plaats in de klasse van de diverse Porsche 911 GT3 Cup, terwijl Philippe Wils en Kurt Hensen een strakke race reden, maar tot tweemaal toe de pechduivel tegenkwamen. Zij kwamen uiteindelijk als vijfde in de klasse over de meet. Over goed drie weken trekt het team van de familie Redant naar Hockenheim voor de volgende manche van de 24H Series, terwijl één week eerder de opener van de Porsche Carrera Cup Benelux op de agenda staat, waar het team niet minder dan vier wagens inzet en dat uiteraard in Spa-Francorchamps.

Na de wedstrijden in Dubai en Italië hield de 24H Series dit weekend halt in de Belgische Ardennen. De Europese uithoudingsserie staat borg voor een mooie mix van GT-wagens en toerwagens en zorgde zowel zaterdag als zondag voor spektakel. RedAnt Racing deed het zoals heel het seizoen met twee Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 en zette weer een ijzersterk weekend neer, met als eerste wapenfeit een ontzettend knappe tiende startplaats achter negen meer krachtige GT3-wagens en dus als eerste van de horde Porsche 911 GT3 Cup. “Het format van de kwalificaties is een gemiddelde van de tijden van de drie rijders, dus dit was een echte teameffort”, aldus Bert Redant, terecht trots op zijn beide zonen. Bovendien zetten Philippe Wils en Kurt Hensen een knappe veertiende plek algemeen neer, als derde van de Porsche 911.

Endurance-races staan of vallen echter niet met de kwalificaties, maar gaan over een lange inspanning, met een sterke strategie en een feilloze techniek. Jammer genoeg werden Philippe Wils en Kurt Hensen op zaterdag afgeremd door een probleem met het stuurhuis van hun Porsche, “wat echter in een recordtempo door de technische crew van het team werd opgelost”, aldus Philippe Wils. “Proficiat aan de jongens van het team.” Op zondag zorgde een probleem met de indicatie van het brandstofniveau voor een tweede oponthoud, maar het racende duo werd uiteindelijk vijfde in de klasse.

Eindspurt tot op de finish

Gedurende de hele slotfase bleef Yannick Redant in het zog van de leider, de Fin Antii Buri, maar een zeer late tankbeurt leek de wedstrijd in het voordeel van de Fin te beslissen, die echter te lang aan het stuur zat, waardoor de zege alsnog naar de Belgische familie ging, een schitterend resultaat dat volledig in de lijn van de eerste races van dit seizoen ligt.

Bert Redant: “Het was een zeer mooi weekend, al is het jammer dat onze twee teamgenoten niet het resultaat haalden dat ze verdienden. We leren ook iedere race heel wat bij en met die ervaring gaan we de rest van het seizoen nog beter kunnen aanpakken.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws