Lucas Auer en Nico Müller winnen in Portugal

De Oostenrijker Lucas Auer (Mercedes-AMG Team Winward) en de Zwitser Nico Müller (Audi Team Rosberg) hebben het afgelopen weekend op het Portugese circuit van Portimao respectievelijk de eerste en tweede race gewonnen in de DTM 2022.

Aan de start ook twee landgenoten, Laurens Vanthoor en de jonge Esteban Muth. Vanthoor eindigde in de eerste race aan het stuur van zijn Porsche (SSR Performance) op een achtste plaats en deed het in de tweede race één plaatsje beter door zevende te eindigen. Esteban Muth parkeerde zijn Walkenhorst Motorsport BMW in beide races op de 14de plaats.

DTM,Laurens Vanthoor

Het raceweekend begon voor Vanthoor thans uitstekend toen hij in de eerste vrije training een tweede tijd op de tabellen zette. Esteban Muth eindigde met een verschil van 1.232 sec. op een 24ste plaats. In de tweede vrije training verging het Vanthoor met een 21ste tijd iets minder goed. Muth maakte met een 14de tijd dan weer tien plaatsen goed.

Bij de kwalificaties voor de eerste race liep het voor beide landgenoten niet van een leien dakje. Laurens Vanthoor diende in zijn eerste race in de DTM te starten van op een 26ste plaats, Esteban Muth van de voorlaatste, de 28ste stek. De eerste polepositie ging naar de Italiaan Mirko Bortolotti in de GRT Lamborghini maar kon die niet verzilveren. Lange tijd zag het er voor Bortolotti thans goed uit maar bij een herstart na een interventie van de safety car ontbrak het de Italiaan naar eigen zeggen aan vermogen. Bortolotti eindigde uiteindelijk nog derde, Luca Stolz reed zijn Team HRT Mercedes-AMG naar een tweede plaats, maar de overwinning was dus voor de Zwitser Lucas Auer, eveneens in een Mercedes-AMG.

Wat Bortolotti in de eerste race niet lukte, lukte voor de Zwitser Nico Müller in zijn Audi wel. Hij startte in de tweede race op zondag als eerste en pakte tevens ook de overwinning, de 11de in zijn DTM-carrière. De Braziliaan en tevens nieuwkomer in de DTM, de 30-jarige Felipe Fraga, reed zijn Red Bull AlphaTauri AF Corse Ferrari naar een tweede plaats, gevolgd door Mirko Bortolotti, die opnieuw derde werd.

Iemand die in de autosport niets meer hoeft te bewijzen is de Fransman Sébastien Loeb en mede daardoor werd er ongetwijfeld naar zijn prestaties als gastrijder uitgekeken. Loeb eindigde in de eerste race op een 16de plaats en werd 18de in de tweede race.

Na het eerste weekend in de DTM wordt de rangschikking aangevoerd door de Italiaan Mirko Bortolotti met 35 punten, gevolgd door Nico Müller met 28 en 26 punten voor Lucas Auer. Onze landgenoot Laurens Vanthoor vinden we met 10 punten terug op een 11de plaats. Esteban Muth scoorde helaas geen punten, hem vinden we terug op een 20ste plaats.

De volgende twee races worden verreden op de Lausitzring en dit in het weekend van 21 en 22 mei.

(Foto’s met dank aan de facebookpagina’s van Lucas Auer, Nico Müller en Laurens Vanthoor)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws