Progressie voor Xavier Dekeyser

Dat Xavier Dekeyser en Nele Tassaert iedere rally progressie maken, hoeft duidelijk geen betoog. Een moeilijke rally als deze van Wallonië sloten zij, ondanks wat problemen, af op een schitterende vierde plaats in de Renault Clio Trophy.

Nele Tassaert doet het wedstrijdverhaal: “Trots op onze prestaties in de Wallonie. We beginnen de auto beter en beter te kennen en de snelheid zat dit weekend eindelijk waar hij hoort te zitten…. Nu stelselmatig vlugger en vlugger…..De nota’s zaten top, sinds TAC één en ander gewijzigd in ons nota systeem en in Wallonië dit nog verder gefinetuned.

Tijdens de shakedown voelden we aan dat het een zeer snelle rally ging worden maar het gevoel zat goed en we hadden er heel veel zin in. Op zaterdag vlot gereden, geen enkele uitschuiver gemaakt en ook geen pech gehad op de proeven.

De zondag begonnen we terug met volle moed maar het onverhard op KP Fernelmont bleek geen sinecure te zijn voor de auto. Tijdens KP16 hadden we plotseling problemen bij het remmen, onze handrem was zelfs volledig uitgevallen. Na de finish konden we dit tijdelijk oplossen, zodat we KP17 op de klok konden starten. Daarna service in waar onze mannen de breuk konden herstellen.

KP19 echter opnieuw miserie, een lekke band ! Getwijfeld of we de proef nog gingen uitrijden, maar we zaten al op de velg te rijden. Achteraf gezien moesten we hem wel eerst uitgereden hebben want veel kostbare minuten verloren. Gelukkig konden we onze 4de plaats in de Trophy wel behouden.

De sfeer in het volledig PTR team was zalig !!! Heel veel plezier gemaakt met Niels, Diederik, Gilles en Emile, die ons ook de nodige info en tips gaven. En de service mannen waren zoals altijd ook onze steun en toeverlaat. We zijn dan ook heel tevreden met ons behaald resultaat. We voelen ons goed in ons vel en kijken dan ook al enorm uit naar de Sezoensrally. Super dikke merci aan onze sponsors, supporters en service team !!!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws