Winst voor Vanton in 2WD Trophy, De Wilde blijft leider

In de 2WD Trophy verloren we al vroeg, op de eerste proef, Aaron Duville, een van de smaakmakers van de TAC Rally. Ook Guillaume Detrait zag een potentiële leidersplaats in de Trophy verloren gaan door een opgave in de slotronde. Erg jammer voor de Clio-rijder die de 2WD Trophy gebruikt om parcourskennis op te doen om volgend seizoen de overstap te maken naar een snellere voortrekker.

Laurent Vanton, die in Haspengouw ook al punten pakte aan het stuur van de Citroën C2-R2 Max gehuurd bij Francis Leroy, liet de kans niet liggen om zijn lievelingsrally te winnen. De man uit Waals-Brabant bekroonde zijn 12de deelname met een mooie en onverhoopte zege. “Ik hou geweldig van deze snelle proeven. De Wallonie, dat is mijn thuiswedstrijd. Ik stond hier in 2002 al aan de start,” genoot de winnaar van de 4de manche van de 2WD Trophy.

Guy Grosjean stuurde zijn Peugeot 205 GTi, een mini Gr.A 8-klepper met een klassieke H-bak met syncrospector, naar de tweede plaats. “Vorig jaar werd ik tweede in het Criterium. Ik zal het volledige seizoen rijden in de 2WD Trophy, nadat ik Haspengouw moest missen omdat onze skireis al geboekt was,” vertelde Guy Grosjean.

Met een vierde plaats in het spoor van Steve Poot scoorde Bruno de Wilde voldoende punten om de leiding te bevestigen in het kampioenschap. De 45-jarige Honda-rijder uit Modave amuseert zich met zijn bescheiden 1,6-liter van 170 pk. “Het is fijn om via de 2WD Trophy nieuwe rally’s te ontdekken. Zeker in de TAC Rally heb ik me geamuseerd. Dat gladde asfalt, dat was echt rock&roll,” lacht Bruno. “Met mijn kleine 170 pk krachtige Honda Civic heb ik me hier ook geamuseerd. We gingen in Vedrin even rechtdoor, maar voor het overige verliep het prima.”

Nicolas Cosyns werd vijfde, voor Stefaan T’joens, Nicolas Kielbasa en Christelle Famerée, de jongedame in de 2WD Trophy.

Foto: Met dank aan BRC Media

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws