Porsche Carrera Cup Benelux Spa: King de koning tijdens kwalificaties

Het was deze voormiddag geen Belg, noch een Nederlander of Luxemburger die naar de eerste pole reed in de Porsche Carrera Cup Benelux. De man die het snelst was luistert naar de naam Harry King en is warempel een Brit!

Met 22 wagens aan de start beloven de eerste manches van de Porsche Carrera Cup Benelux een waar spektakel te worden dit weekend op het circuit van Spa Francorchamps. Toch was het niet een Belg die in zijn thuisland de pole wegkaapte voor Race 1 & 2, maar wel de Brit Harry King in de Parker Revs Motorsport-wagen.

Voor de kwalificaties van Race 1 kijkt men naar de snelste rondetijd, voor Race 2 naar de tweede snelste rondetijd van de piloot. King zijn twee snelste rondjes waren ijzersterk, waardoor hij voor beide races vanop de pole mag vertrekken.

Race 1

Voor Race 1, die vanavond verreden wordt, krijgt King wel enkele van onze landgenoten achter zich die onwaarschijnlijk staan te poppelen om de Brit zo snel mogelijk voorbij te gaan: P2 – Glenn Van Parijs, P3 – Ghislain Cordeel, P4 – Maxime Soulet, P5 – Sam Dejonghe. Jan Lauryssen was met een zevende tijd de snelste in Pro-AM, Joan Vinyes de snelste in AM met een 14de tijd algemeen.

Race 2

In Race 2, dewelke morgenvoormiddag van start gaat, start Ghislain Cordeel op P2 en Glenn Van Parijs op P3. Maxime Soulet start opnieuw als vierde, voor Sam Dejonghe.

Twee keer een vijfde startplaats voor Dejonghe, die dit seizoen zijn debuut maakt in de merkencup.
Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws