Porsche Carrera Cup Benelux Spa: King wint, voor Parijs en Cordeel

De Brit Harry King heeft de eerste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux gewonnen in de Parker Revs Motorsport wagen. De Brit gaf zijn polepositie niet af en reed een ijzersterke race.

Polepositie voor beide races en al meteen een overwinning tijdens de eerste race. King zijn weekend kan al niet meer stuk. De jonge Brit, tevens actief in de Porsche Supercup, domineerde de eerste race van begin tot einde. Ook Glenn Van Parijs (NGT Racing) en Ghislain Cordeel (Team GP Elite) konden hun startpositie 2 en 3 gedurende de volledige race behouden en vergezelden King aldus op het podium.

Maxime Soulet (August Racing by NGT Racing) eindigde als vierde, voor Dylan Derdaele (Belgium Racing Team). Derdaele kwalificeerde zich slechts als tiende, iets wat we niet meteen gewoon zijn van de Limburger die al enkele keren het Carrera Cup Benelux-kampioenschap won. Maar de piloot van het Belgium Racing Team was strijdvaardiger dan ooit, en maakte na een indrukwekkende start meteen 5 plaatsen goed op slechts een halve ronde.

Dylan Derdaele maakte een kanonstart

Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) won in Pro-AM, Sebastien Lajoux (DUWO Racing) in AM.

Morgenvoormiddag om 10 uur start de tweede race. Daarbij is het opnieuw Harry King die vanop de pole vertrekt.

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws