WEC Spa: Toyota neemt koppositie over, race kort onderbroken

Na een uur racen op Spa zijn het de beide Toyota die de koppositie hebben ingenomen. De race werd daarnet stilgelegd wegens een zware crash van de ARC Bratislava LMP2.

De Scuderia Glickenhaus vertrok sterk vanop de pole, maar moest na een halfuur het tempo wat verlagen, waar beide Toyota gretig gebruik van maakten. Momenteel rijdt de Toyota Gazoo Racing #8 van Buemi aan de leiding, voor de #7 zusterwagen van Mike Conway. De Scuderia Glickenhaus van Olivier Pla rijdt nu als derde.

Bij de LMP2’s rijdt Lorenzo Colombo aan de leiding met de Prema Orlen Team Oreca O7 Gibson. Het Belgische WRT volgt met Sean Gelael op plek 2.

GT’s zorgen voor actie

Bij de GT’s één en al actie. De #91 Porsche van Gianmara Bruni was na de eerste bocht al meteen zijn leiderspositie kwijt aan de #92 Porsche van Kevin Estre. Die laatste verremde zich en tikte de #91 aan. Bruni kreeg daarna te kampen met een lekke band, veroorzaakt door het incident. Momenteel rijdt Corvette Racing met Nick Tandy als eerste, voor de #92 Porsche.

In GTE Am is het momenteel de AF Corse Ferrari die leidt. Landgenoot Jan Heylen rijdt er momenteel als vijfde in de Dempsey – Proton Racing Porsche.

UPDATE: de race is momenteel nog steeds kort onderbroken door een rode vlag na een zwaar incident met een LMP2-wagen. Ondertussen begint het ook te regenen en zien we verscheidene teams regenbanden monteren.

UPDATE 2: het veld is vertrokken achter de Safety Car, waarbij de #8 Toyota tot stilstand is gekomen op Kemmel Straight.

UPDATE 3: De #8 Toyota staat stil langs de kant van het circuit. Opgave!

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws