WEC Spa: magistrale Frijns leidt de dans in regenweer

Met nog een goede twee uur te gaan is het geen Hypercar die aan de leiding rijdt in een natte editie van de FIA WEC 6 Uur van Spa, maar een LMP2. Maastrichtenaar Robin Frijns (Team WRT) heeft momenteel de leiding in handen!

Na twee uur racen opnieuw een rode vlag, nadat de race eerder werd onderbroken na een zware crash van een LMP2-wagen. Bij de herstart was het de WRT LMP2 die als eerste vertrok, voor de #7 Toyota Gazoo Racing Hypercar.

Verwacht werd dat Mike Conway de WRT LMP2 van Robin Frijns eenvoudig zou voorbijgaan, maar niets was minder waar. Frijns reed een magistrale stint in de regen, en kon zelfs een gat slaan van 15 seconden op de #7 Toyota van Conway. Na een Full Course Yellow dook Frijns de pit in. Daarmee verloor WRT de algemene leiderspositie maar het Belgisch team maakte hiermee een tactische keuze. Onder FCY verliest men immers minder tijd op de rest van het veld. Die beslissing draaide goed uit, want momenteel rijdt Frijns terug op de eerste positie.

Ook meervoudig WRC-kampioen Sebastien Ogier racet mee. Hij doet dat in de Richard Mille Racing Team LMP2. Ogier kende even een warm momentje in Stavelot. De Fransman dook het grind in, maar daar heeft hij duidelijk ervaring mee want in no time stond hij terug op de piste.

Ferrari sterk in de regen

In GTE Pro is het momenteel de Ferrari van AF Corse die aan de leiding rijdt. Daarbij heeft Antonio Fuoco een mooie voorsprong op de #92 Porsche van Michael Christensen. In GTE Am ligt de leiding in handen van Matteo Cairoli (Team Project 1 Porsche). Jan Heylen rijdt momenteel als 11de in deze klasse.

Moeilijke omstandigheden

De omstandigheden in Spa zijn momenteel zeer verraderlijk, met regenvlagen en een circuit dat op sommige plekken half onder water staat. De race werd voor een derde keer stilgelegd maar ondertussen is men terug van start gegaan!

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws