WEC Spa: Toyota wint natte editie

Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez winnen de FIA WEC 6 Uur van Spa. Het trio was in hun Hypercar, de Toyota Gazoo Racing #7, het snelst in een natte en incidentrijke editie.

Een zes uur durende wedstrijd die overheerst werd door rode vlaggen, regen en incidenten. Dat is in het kort de 6 Uur van Spa samengevat. De #7 Toyota pakt de zege, nadat de leidende zusterwagen vrij voeg in de race uitviel wegens elektronische problemen. De Alpine A480 van Lapierre/Negrao/Vaxiviere werd tweede.

De strafste prestatie is misschien toch wel die van het Belgische WRT. Zij eindigden 3de algemeen en pakken daarmee natuurlijk ook de zege in hun klasse, LMP2. Robin Frijns reed een super sterke stint in de regen en kon zelfs het gat tussen hem en de Hypercars uitbouwen op een natte piste. Ook teamgenoten Sean Gelael en Rene Rast reden de perfecte race.

In GTE Pro ging de zege naar de AF Corse Ferrari van Alessandro Pier Guidi en James Calado, voor de #92 Porsche van Estre en Christensen. In GTE Am reden Ried/Priaulx/Tincknell dan weer naar de zege.

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws