Eerste pole voor Girolami, Magnus al in de punten

De Argentijn Néstor Girolami heeft gisteren in zijn All-Inkl.com Münnich Motorsport Honda Civic Type R TCR de snelste tijd (1:19.783 sec.) op de tabellen gezet. Hij start daardoor deze namiddag van op de pole tijdens de eerste race van het FIA WTRC kampioenschap 2022 op het circuit van Pau-Ville in Frankrijk. Girolami reed zijn snelste tijd in de derde kwalificatiesessie. Langs Girolami zien we diens team- en landgenoot Esteban Guerrieri die in diezelfde derde sessie 0.154 sec. trager was. Viervoudig FIA WTRC kampioen Yvan Müller reed in zijn Lynk&Co 03 TCR de derde tijd, gevolgd door Nathanael Berthon in de Comtoyou Audi RS3 LMS. Qinghua Ma was in zijn Lynk&Co vijfde en laatste in die derde kwalificatiesessie.

Onze landgenoot Gilles Magnus begon thans goed aan die eerste kwalificatiesessie waar hij in zijn #16 Audi RS3 LMS van het Comtoyou Team Audi Sport een 1:20.192 reed, maar hij kwam in de tweede sessie niet verder dan een 1:20.616 wat resulteerde in een elfde en laatste plaats. Was Magnus 0.197 sec. sneller geweest eindigde hij 10de waardoor hij de tweede race van de pole had kunnen starten, maar dat is achteraf bekeken natuurlijk. Magnus scoort echter wel al punten want volgens de nieuwe regels van het FIA WTCR scoren de vijf snelste rijders in de kwalificatie, ongeacht of de snelste ronde werd neergezet in Q1, Q2 of Q3, vervolgens 10, 8, 6, 4 en 2 punten. Dat betekent dat onze landgenoot met zijn 1:20.192 de vijfde snelste tijd reed en zodoende al twee punten werd toegekend.

De tweede kwalificatiesessie lag lange tijd stil want al na drie minuten ging de Zweed Thed Björk de vangrails in waarna de wagen midden op het circuit tot stilstand kwam. Thed Björk raakte echter niet gekwetst.

De eerste race wordt vandaag gereden om 13.10 uur en dit gedurende 30 minuten plus één ronde. Om 17.10 uur wordt de start gegeven van de tweede race die 25 en één ronde duurt.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws