Joeri Janssens en Steven Brams willen goede vorm bevestigen in Hockenheim

Belgium Racing is dit weekend actief op twee fronten, want naast de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder, is er ook de tweede afspraak van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux op de Duitse Hockenheimring. Joeri Janssens en Steven Brams zijn vastberaden de pech van de seizoensopener in Zandvoort achter zich te laten en zich richting het podium te knokken!

“Van Nederland naar Duitsland en van ijskoude temperaturen naar een thermometer die belooft te flirten met een zomergevoel”, lacht Marc Goossens. “Het contrast kon moeilijk groter zijn, maar dat lijkt Steven en Joeri allerminst te deren. Zij hebben de teleurstelling van de tweede race achter zich gelaten en willen zich dit weekend absoluut in de kijker rijden. Als we de data van in Zandvoort analyseren, denk ik dat ze de pure snelheid hebben om te wedijveren met de buik van het peloton. Nu hopen dat alle puzzelstukjes op hun plaats vallen!”

“De seizoensopener ligt alweer een maand achter ons en dat lijkt een eeuwigheid”, erkent Joeri Janssens. “De Hockenheimring is voor mij geen volledig nieuw circuit, al heb ik er ook niet bijzonder veel ervaring mee. Enkele jaren geleden heb ik een opleidingsprogramma afgewerkt van BMW in Hockenheim en ik hoop daar dit weekend de vruchten van te plukken. Voor mij is het grootste verschil met Zandvoort dat de zichtbaarheid op de Hockenheimring veel beter is. Er is weinig hoogteverschil en daardoor zijn er minder blinde bochten. Wat misschien wel een uitdaging gaat zijn, zijn de lange dagen. De sessies staan gepland over drie dagen, waarbij we op vrijdag het programma openen, maar ook ’s avonds nog in actie komen met de kwalificatiesessie. Nu goed, dat is voor iedereen hetzelfde en mijn ambitie is vooral om beter te doen dan in Zandvoort. Ik voelde dat ik in de aanvangsfase de pace van het middenveld kon volgen en ik wil dat in Duitsland graag bevestigen.”

“Een nieuw hoofdstuk, letterlijk”, bevestigt Steven Brams. “Ik reed nog nooit op Hockenheim, dus hebben Joeri en ik een simulatorsessie ingelast om de omloop te leren kennen. Naast de omloop, gaan ook de temperaturen een onbekende factor zijn vermoed ik. We reden met de Hankook-banden namelijk nog nooit in warme omstandigheden. Ik ben er echter op gebrand om dit weekend een podiumplaats te veroveren!”

Op vrijdag 13 mei staan er twee vrije trainingen en een kwalificatiesessie gepland, waarna zowel op zaterdag als op zondag om 10u het startschot wordt gegeven voor een race van 1 uur met verplichte rijderswissel.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws