Volg de Sezoensrally via BRC Facebook Live

Zaterdag zal de 45ste Sezoensrally, de 5de manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, weer live te volgen zijn via de BRC Facebook Live Shows uitgezonden op de facebookpagina van het Kroon-Oil BRC. Met een gemiddelde van ruim 50.000 views per show, zijn de live uitzendingen van de klassementsproeven erg populair bij de rallyfans. Logisch, want tijdens de shows worden live actiebeelden vanaf de proef afgewisseld met interviews aan de stop-finish, analyses in de studio door onze presentatoren en met schitterende luchtbeelden genomen met een drone. 

De 45ste Sezoensrally in het Noord-Limburgse Bocholt is een klassieker gekend om zijn spectaculaire passages op maaskiezel. Tussen 8u en 20u staan zaterdag 14 mei in totaal 15 klassementsproeven op het programma, goed voor 144,03 km op snelheid. 

Dit seizoen verhuist het servicepark naar sportpark de Damburg buiten het stadscentrum. Toch zullen de rallywagens vrijdag hun opwachting maken op het Kerkplein, in de schaduw van de kerktoren en de bekende brouwerij. Om 19h30 staat een photoshoot op het programma, waarbij de rijders ook even beschikbaar zijn voor de fotografen en voor de reporter van het BRC. De interviews zullen die avond online komen via de Facebookpagina van het Kroon-Oil BRC. 

Gino Bux – Sezoensrally 2021


Tijdens de wedstrijd presenteren we zes BRC Live Shows, te beginnen met de een uitzending om 8h05 vanaf de eerste proef, Gerdingen. Om 10h10 volgt al de tweede show vanaf klassementsproef Goolder, de derde van de dag. In de tweede ronde zijn we live bij KP 7 Steenberg (12h53) en KP 10 Veldhoven (15h10). In de slotronde volgen we KP 11, Gerdingen, om dan de finale live in beeld te brengen vanaf 19h25 vanuit Veldhoven. 

Wie er niet genoeg van kan krijgen kan via de Facebookpagina van de Sezoensrally ook een aantal liveshows volgen verzorgd door de organisator. 

Vanaf zondag volgen tal van TV-uitzendingen, te beginnen met een ruime samenvatting op Sporza (Een), dezelfde avond nog gevolgd door korte nieuwsitems in Sportweekend en op Tipik (RTBF). 

Ghilain De Mevius – Sezoensrally 2021

Vervolgens zal de samenvatting van 24 minuten geproduceerd door de BRC Promotor wereldwijd te bekijken zijn. En dat is ook letterlijk wereldwijd, van de Verenigde Staten tot het Midden-Oosten, van Afrika tot Australië en natuurlijk ook dichter bij huis. De samenvatting is in eigen land te bekijken via Sport 10, Eclips TV, Auvio RTBR en in Nederland via Ziggo Sport. 

Kortom, je kan nog uren nagenieten van het spektakel van de 45ste Sezoensrally.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws