GT World Challenge: Belgen presteren sterk in Magny-Cours

Er werd dit weekend opnieuw geracet in het kader van de GT World Challenge Europe, en voor de tweede manche van de Sprint Cup trok men naar het Franse Magny-Cours. Onze landgenoten, echte toppers in de GT-racerij, presteerden opnieuw sterk.

Race 1

In race 1 zagen we lange tijd een strijd tussen twee landgenoten. Tijdens de start verloor Charles Weerts (WRT Audi) een plek aan zijn landgenoot Gilles Magnus (Saintéloc Racing Audi). Uiteindelijk kon Weerts P2 opnieuw veroveren maar Simon Gachet (Tresor by Car Collection Audi) had reeds een gat van 4 seconden. Maar het Belgische WRT toonde weer maar eens de primus te zijn in het uitvoeren van pitstops waardoor Dries Vanthoor na de rijderswissel aan de leiding reed en zo ook de overwinning van Race 1 op zijn naam schreef. Marciello/Boguslavskiy (AKKODIS ASP Mercedes-AMG) eindigden tweede, voor Gachet en Haase.

Magnus en teamgenoot Nicolas Baert verloren wat terrein maar finishten uiteindelijk zeer sterk als zesde en werden daarmee bovendien de winners van de Silver Cup, met net achter hun Ulysse de Pauw (AF Corse Ferrari). Adrien De Leener eindigde twaalfde (Dinamic Motorsport Porsche), Fréderic Vervisch en Valentino Rosse veertiende. Louis Machiels (AF Corse Ferrari) beleefde een moeilijke race en eindigde als voorlaatste.

Race 2

De tweede race werd dan weer gewonnen door Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy in de AKKODIS ASP Mercedes-AMG, voor hun teamgenoten Jim Pla en Maxi Götz. Dries Vanthoor werd dan weer in de eerste bocht tot de buitenkant van de piste gedwongen en moest daardoor even door het grind, waardoor hij kostbare plaatsen verloor. Na een sterke inhaalrace van hem en Charles Weerts konden ze uiteindelijk nog op een verdienstelijke zesde plek finishen, net achter Ulysse de Pauw. Adrien De Leener eindigde als tiende, voor landgenoot Frederic Vervisch. Magnus en Baert finishten als 16de in Race 2.

Bekijk hieronder de hoogtepunten van Race 1 & 2.

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws