Klassezege in Bocholt voor Xavier Dekeyser en Nele Tassaert

Xavier Dekeyser en Nele Tassaert mochten zaterdagavond met opgeheven hoofd de Sezoensrally verlaten, met een 22e eindplaats en een klassezege als kers op de taart.

“Na ons mooi resultaat in de rally van Wallonië waren we super gemotiveerd voor de Sezoensrally.  Het was de eerste keer dat we een rally voor de 2de maal reden, dus wisten we min of meer wat ons te wachten stond.  De shakedown wilden we sowieso rijden om opnieuw het gevoel van de maaskiezel te krijgen.  Na 3 rondes zat het vertrouwen goed en besloten we te stoppen om geen nodeloze breuken te rijden. 

We hadden beslist om te rijden met allemaal nieuwe banden maar aangezien KP1 Gerdingen zo dicht bij de service lag waren ze nog lang niet opgewarmd bij de start.  Ze hadden totaal geen grip waardoor we seconden verloren bij het missen van een bocht naar het onverhard en verder op de klassementsproef ook nog eens gedraaid stonden.  De eerste proef waren we dus totaal niet tevreden met onze tijden. 

We lieten het niet aan ons hart komen en zorgden dat we de rest van de rally zo min mogelijk fouten maakten.  Door het uitvallen van enkele wagens voor ons moesten we op enkele KP’s af en toe vertragen, waardoor we opnieuw seconden verloren.  Maar we zagen ons verder en verder opklimmen in het klassement en dat gaf ons een geweldige boost.  Ons doel was zo constant mogelijk rijden en onze tijden per ronde stelselmatig te verbeteren. 

We zijn geslaagd in onze opzet en dan ook uitermate tevreden met onze 22ste plaats algemeen en 1ste in de klasse.  Binnen 2 weken de ORC, hopelijk kunnen we ons ritme verder behouden.  Nogmaals dikke merci aan onze sponsors, supporters en PTR voor de service !!!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws