Podiumplaats Bocholt meer voldoening dan overwinning in Tielt

Onder een stralende lentezon werd zaterdag de 45ste Sezoensrally verreden in het Noord-Limburgse Bocholt. De ganse wedstrijd streed Vincent Verschueren met zijn Volkswagen Polo GTI Rally2 mee voor het podium. Uiteindelijk finishte de rijder van de Belgian VW Club op een knappe derde plaats.

Voor Vincent Verschueren en zijn navigator Filip Cuvelier begon de voorbereiding op de Sezoensrally donderdagnamiddag al op de shakedown. “De Sezoensrally is een heel specifieke rally, want ongeveer 30% van het parcours is onverhard, met een ondergrond bestaande uit maaskiezel. We rijden de wedstrijd wel met banden voor asfalt en zonder specifieke afstelling voor onverhard. Dat betekent dat de laterale grip op de rollende kiezelsteentjes heel beperkt is en ook het gevoel in de remzones is heel speciaal. Vroeger ging ik voor de Sezoens altijd testen samen met Gunther Monnens, die opgroeide in deze regio en die de maaskiezel als geen ander kan lezen. Nu reden we de shakedown op een strook waar we vroeger ook wel eens gingen testen. Het is gewoon belangrijk om vooraf terug te wennen aan het gevoel van de maaskiezel,” vertelde Vincent Verschueren voor de start.

Vincent Verschueren

Er was duidelijk goed gewerkt bij GoDrive, want Vincent Verschueren opende de wedstrijd met een snelste tijd in Gerdingen, waarna de Volkswagen Polo GTI Rally2 nog eens de snelste was in Veldhoven. “Hoewel we deze wedstrijd opnieuw zonder ingenieur afwerken, hebben we duidelijk een goede afstelling gevonden voor het onverhard. Het ging goed, al heb ik hier en daar een paar minieme foutjes gemaakt. Na 5 proeven staan we tweede op 1”7 van leider Bux. Het zullen details zijn die het verschil maken,” aldus Vincent Verschueren.

In de tweede ronde nam de piloot van de Volkswagen Polo GTI Rally2 de maat van Gino Bux, maar hij zakte toch een plaatsje omdat Grégoire Munster en Kris Princen het tempo verhoogden. “We staan derde op 7”4 van de leidersplaats. Alles blijft mogelijk. We verloren tijd op de proef van Goolder, waar er spoorvorming is op het onverhard. De Volkswagen Polo GTI Rally2 ligt een stuk lager dan de meeste andere wagens, waardoor we op die stroken met de bodem op het onverhard komen. Ik moest van het gas omdat we anders uit het spoor zouden vliegen. Ook het feit dat we zonder ouvreurs rijden, was geen voordeel, want in sommige bochten op asfalt lag ook enorm veel grind.”

Het team van GoDrive verhoogde de bodemspeling voor de slotronde en daarin gingen Vincent Verschueren en Filip Cuvelier voluit voor een podiumplaats. Voor de laatste proef bedroeg het verschil met Gino Bux voor de derde plaats amper 0”3. Vincent Verschueren zette zich schrap en klokte zijn derde snelste tijd van de dag, goed voor de derde plaats.

“We hadden de wagen wat hoger gezet. Een gok, maar het pakte goed uit. Ik ging absoluut tot het uiterste, want in Goolder had ik een beetje tijd verloren omdat het stof bleef hangen tussen de bomen. Deze derde plaats, goed voor de punten van de tweede plaats, want de WRC van Princen scoort geen punten, geeft me zelfs meer voldoening dan de overwinning in Tielt. Voor dit resultaat heb ik de ganse dag moeten strijden. Die intense strijd, dat maakt het Belgisch kampioenschap zo interessant. Na 144 km op snelheid, stranden we op 6”3 van Rally2-winnaar Munster. Een minimaal verschil. We rukken nu op naar de derde plaats in de tussenstand. Het doet deugd dat we weer volop meedoen met de Volkswagen Polo GTI Rally2. Nu gaan we ons voorbereiden op de volgende grote afspraak, de Ardeca Ypres Rally, verreden van 18 tot 21 augustus. Dat is de thuiswedstrijd van team GoDrive. Daar willen we goed scoren!,” besluit de piloot van de Belgian VW Club.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws