Enzo Ide start dit weekend Euro RX-campagne

Enzo Ide zal in 2022 zoals al eerder aangekondigd aan het volledige FIA European Rallycross Championship deelnemen. Hij blijft trouw aan de Audi S1 EKS RX quattro van de nieuwste generatie, die door het voormalige FIA World Rallycross Championship kampioensteam EKS van Mattias Ekström zal worden ingezet. Zijn seizoen start dit weekend in Hongarije, op de omloop van Nyirad en de kalender sluit af in oktober op Spa-Francorchamps.

Enzo Ide is afgelopen weekend aan zijn seizoen in de rallycross begonnen met een wedstrijd van het RallyX Nordic in Holjes, Zweden. Enzo Ide reed zeer sterke kwalificaties en een mooie halve finale en dat leverde hem een plek in de finale op. In die finale maakte Ide een geweldige start waarbij hij kon aansluiten bij het duo Johan Kristoffersson en Mattias Ekström, twee voormalige wereldkampioenen. Ook na zijn joker in ronde twee verloor Ide de derde plek niet aan de sterk opzittende Thomas Bryntesson. En zo mocht Ide even later mee naar het podium met winnaar Johan Kristoffersson en Mattias Ekström.

Vertrouwen getankt in Zweden

“Dit resultaat geeft in elk geval vertrouwen voor de start het Europese kampioenschap dat volgende week in Hongarije begint”, lachte Ide na afloop van het weekend. “Dit is niet zomaar een voorbereidend kampioenschap, hier verschijnen ook de beste rijders van de wereld aan de start. Ik heb behoorlijk wat vertrouwen getankt, maar natuurlijk het Euro RX, met een startveld van meer dan 20 wagens, zal geen makkelijke opdracht worden. Ik kijk er naar uit, we hebben ons enorm goed voorbereid en ik zal zondagavond weten waar we staan. Uiteraard kan ik rekenen op een topteam, want EKS heeft een bewezen staat van dienst in het World Rallycross Championship, met het winnen van de rijders- en teamtitels in 2016, de teamtitel in 2020 en de rijderskroon in 2021. Ze kennen de Audi ook door en door en ik denk dat we dus niets aan het toeval hebben overgelaten.”

Samen met WK

Het FIA Europees kampioenschap rallycross, waarvan de geschiedenis tot 1973 teruggaat, telt momenteel twee titels – één voor piloten van RX1-wagens (2.000cc) en één voor piloten van RX3-wagens (1.600cc). Tijdens evenementen in Europa vinden de wedstrijden plaats in het kader van het FIA World Rallycross Championship. Tot de komst van World RX in 2014 was Europees kampioen worden de ultieme onderscheiding in de rallycross. Door 14 keer het kampioenschap te winnen, is Kenneth Hansen de meest succesvolle rallycrossrijder ooit.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws