Familie Lievens blikt tevreden terug op seizoenstart

Voor de familie Lievens ging het autosportseizoen 2022 van start op 7 mei, op de Nürburgring- Nordschleife. Vader Paul en zoon Bart maakten er – tot voldoening – hun debuut in het GLP-RCN kampioenschap. Afgelopen weekend stonden dan weer de eerste manches van de Belcar Skylimit Sprint Cup op het programma. Met een podiumplaats in dit kampioenschap kunnen de heren uit Balen dan ook tevreden terugblikken op hun seizoenstart.

Paul en Bart Lievens werkten er elk één manche af met een quasi standaard BMW 228i uit eigen huis. “Voor mijn vader was het niet echt de gedroomde race”, vertelt Bart Lievens. “In de start werd hij opgehouden door een wagen die stil bleef staan en dan weet je eigenlijk al dat het zo goed als onmogelijk is om aansluiting te krijgen met de wagens vooraan. Toch wist hij te naderen, maar toen werd de BMW in de flank geramd door een wagen met een remprobleem. Hij werd uiteindelijk als 15de van de 34 wagens afgevlagd.”

Een omgekeerde situatie bij de start van de tweede race, met Bart aan het stuur van de BMW die het startnummer 328 droeg. “Inderdaad, want nu schonk de startsituatie ons eigenlijk een voordeel. Blijkbaar waren er enkele rijders van wagens die voor mij stonden op de startgrid toch wat ingedommeld en zodoende dook ik zelfs als vierde algemeen tijdens de openingsronde de Eerste Linkse in. Wat volgde was een heel spannende maar uitermate faire strijd met de wagen van Tom Van Eenaeme. Ik werd als tweede in klasse 3 afgevlagd, net voor Tom. Een mooi resultaat en dank aan Tom Van Eenaeme voor het sportieve gevecht op het Zolderse asfalt. Ik heb ervan genoten”, besluit Bart Lievens.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws