Dean Meuris: veel ervaring opgedaan in 2de rally

Dean Meuris is een relatieve nieuwkomer in het rallypeloton. Vorig jaar maakte hij in Bocholt zijn debuut, en behalve een demowedstrijd kwam hij niet meer aan rallyrijden toe. De Sezoens 2022 wilde hij echter voor geen geld ter wereld missen.

“Na een meer dan geslaagd debuut in de Sezoensrally 2021 hebben we opnieuw een inspanning gedaan om budget rond te krijgen om mijn thuisrally nogmaals te kunnen rijden” aldus Dean Meuris. “Oorspronkelijk was het de bedoeling om deel te nemen aan de 2WD Trophy maar achteraf bleek dat ik met een Ford Fiesta Rally5 niet mocht deelnemen in deze klasse. Noodgedwongen heb ik me moeten inschrijven in het Junior BRC. Dit zorgde voor een zeer mooi startnummer, maar toch ook voor wat stress bij mij. Ik rij puur uit hobby en om ervaring op te doen, terwijl rond mij getalenteerde kampioenschapsrijders het beste van zichzelf geven. Jordy Cruys, mijn co-piloot, heeft me veel bijgeleerd, gekalmeerd wanneer het nodig was, en me perfect doorheen deze toch wel zware rally geloodst! Een dikke merci aan Jordy!

Vermits ik vorig jaar al met dezelfde Fiesta Rally5 heb gereden, startte ik met meer vertrouwen in de wagen en in mezelf, ten opzichte van vorig jaar. Zaterdagochtend KP1 iets te enthousiast van start gegaan en een paar kleine fouten gemaakt. Dit voornamelijk door de koude banden. De start van Kp1 lag slechts op een goede 1500m van de service af. Onmogelijk om de banden op temperatuur te krijgen natuurlijk.

Vanaf Kp2 beetje meer gedoseerd en aftastend tewerk gegaan. Dit zorgde terug voor meer vertrouwen na de iets wat moeizame start van de dag. De rest van de kp’s geprobeerd onze tijden te verbeteren, maar gezien de staat van de onverharde wegen er telkens op achteruit ging, en de coupures steeds vuiler werden, was progressie boeken in tijden lastig.


We hebben de ganse dag een strak tempo aangehouden en het allerbelangrijkste voor ons was meters maken, ervaring opdoen en finishen. En dat is voor de 2e maal op rij gelukt!

De Ford Fiesta Rally5 van Scratch Motorsport is in mijn ogen de perfecte wagen voor startende piloten. Tof team, betrouwbare wagen, degelijk mechaniek van M-Sport en nog betaalbaar voor de gewone werkende mens om deze wagen te huren.

Jordy en ik hebben ons goed geamuseerd, goed gelachen en geprobeerd de fans te vermaken met leuke passages doorheen de dag. De tijden waren absoluut niet belangrijk voor ons, zolang het leerproces maar positief was!
Dank aan alle sponsors en in het bijzonder mijn vader, Diether Meuris, want zonder hem zat ik vorig weekend niet in een rallywagen!

Ook een welgemeende dankuwel aan RTM Moustache om deze prachtige wedstrijd in te richten!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws