Portugal, een slagveld na 8 proeven

Nee, geen Sébastien Loeb of Sébastien Ogier aan de leiding, beide heren moesten de strijd staken. Loeb nam de leiding in handen na proef vier maar meteen was het net na de start van proef vijf game over, een contact met een muurtje resulteerde in een Puma met drie wielen. Ogier op zijn beurt verliet de proef zeven na een lekke band. De Fransman opteerde voor één reservewiel die hij op proef zes nodig had, gezien de staat van de proeven een niet te begrijpen taktiek.


Toyota dan toch maar weer, Elfyn Evans heeft de leiding in handen voor zijn teamgenoot Kalle Rovanperä. De jonge Finse titelkandidaat is opnieuw bezig aan een sterke wedstrijd, zeker gezien het feit dat hij opener van dienst is. Zijn achterstand bedraagt slechts 10,7s op de leider.

Thierry Neuville kon het tempo van Evans en Rovanperä volgen maar om één of andere reden verloor de Hyundai een wiel tijdens de verbinding wat resulteerde in een beschadigde aandrijfas. Een verlies van 1min28s op proef acht was het gevolg met daarbij een tuimeling in het klassement naar plaats zeven.

Dani Sordo is de enige die momenteel de kleuren van Hyundai in de voorste gelederen van het klassement kan verdedigen, hij staat derde op 42,5s van Evans. Ott Tänak staat pas tiende mede door lekke banden.

Feit is, als we alle actie van vandaag op een rij plaatsen dan is de winnaar ver van gekend en kan het nog alle kanten op. Straks wordt nog een korte showproef gereden om 20u03.

Voorlopige stand

Foto’s: FB Toyota Gazoo Racing & Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws