Q1 TrackRacing start internationaal programma

Q1 TrackRacing start dit weekend aan zijn internationale autosportseizoen met de eerste wedstrijden van de GT Open Cup Europe op de Franse F1-omloop van Paul Ricard. Ondertussen ging het Limburgse team, dat de laatste seizoenen aan een sterke opmars bezig is, al aan de slag in de Porsche Carrera Cup Benelux met een zege en een podium voor Jan Lauryssen in de klasse Pro-Am en afgelopen weekend werd ook het seizoen van het Belcar Endurance Championship afgetrapt. Q1 TrackRacing zet dit weekend niet minder dan vier Porsche 992 GT3 Cup in voor Belgische, Nederlandse en Franse rijders.

Q1 TrackRacing kent de laatste jaren een mooie groei en dit seizoen is het Limburgse team, met basis in Bree, actief in diverse hoogstaande kampioenschappen. Het hoogtepunt van dat programma is zonder meer de GT Open Cup Europe waar het team niet minder dan vier Porsche 992 GT3 Cup inzet. Daarnaast is het team ook actief in de snelste merkencup van de Benelux, de Porsche Carrera Cup Benelux en in het Belgische uithoudingskampioenschap of het Belcar Endurance Championship, telkens met één wagen. Jan Lauryssen is de man van dienst in de Porsche Carrera Cup Benelux en de Kempense ondernemer doet het in Belcar samen met Filip Teunkens. Daarnaast zet het team ook nog sporadisch een wagen in bij wedstrijden van het BGDC. Op alle fronten blijft Q1 TrackRacing daarbij trouw aan Porsche, een merk waarmee het team al heel wat ervaring heeft.

Nicolas Vandierendonck (Teammanager Q1 TrackRacing) geeft tekst en uitleg:

“Ons team krijgt meer en meer vorm en dat is het resultaat van de enorme inzet van heel wat mensen, zowel de commerciële partners, de rijders, de medewerkers en ook de organisatoren van de kampioenschappen van de series waarin we actief zijn. Wij groeien stap voor stap en dat zullen we ook dit jaar en volgend jaar blijven doen en daarbij zijn nieuwe horizonten niet uitgesloten. Dit weekend starten we inderdaad op het schitterende circuit van Paul Ricard en dat in het kader van de GT Open Cup Europe. Jan Lauryssen zal daar ook van de partij zijn, maar we heten ook een andere landgenoot welkom, met de zeer ervaren John De Wilde die de serie ook al kent. John en Jan moeten zeker hun mannetje in dit toch wel zeer hoogstaande startveld kunnen staan, een kampioenschap dat op schitterende circuits van start gaat, waaronder in de tweede helft van juni ook Spa-Francorchamps, onze thuisrace dus.”

Voor de wedstrijd in Paul Ricard racet Jan Lauryssen met de Porsche met startnummer #54, John De Wilde met startnummer #56, terwijl Laurent Vandervelde en Nicolas Vandierendonck en Lucas Valkre en Dirk Schouten het respectievelijk doen in de 992 met startnummers #52 en #53. In de loop van het seizoen kan het team zelfs nog een vijfde Porsche 992 GT3 Cup inzetten.

In de eerste race van het Belcar Endurance Championship afgelopen weekend, verdween het duo Teunkens-Lauryssen jammer genoeg te snel uit de race, maar het seizoen telt nog vijf races, waaronder uiteraard de 24 uur van Zolder, midden augustus.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws