Hankook 25 Hours VW Fun Cup: meer dan ooit een feest voor jong en oud

Laat er geen enkele twijfel over bestaan: de terugkeer van het publiek op het Circuit de Spa-Francorchamps zal van de komende Hankook 25 Hours VW Fun Cup een van de mooiste evenementen van het Belgische autosportjaar maken. Dit is waarom u op 8, 9 en 10 juli met de volledige familie naar de Belgische Ardennen moet trekken!

Het Franco Fun Festival, derde manche van de VW Fun Cup powered by Hankook, is achter de rug. Na de generale repetitie kijken organisatie en teams vooruit op het hoogtepunt van het seizoen, zonder uiteraard de vierde afspraak van het jaar te vergeten, over iets meer dan twee weken in Magny-Cours.

Dat hoogtepunt is uiteraard de Hankook 25 Hours VW Fun Cup op 8, 9, 10 juli 2022. Het evenement georganiseerd door Kronos Events staat niet alleen bekend om zijn indrukwekkende peloton van meer dan honderd racekevers dat de beroemde Raidillon probeert te temmen, maar uiteraard ook door zijn talloze activiteiten in de paddock. En dat zal met de terugkeer van het publiek niet anders zijn! In de paddock zullen jong en oud de hele dag lang plezier hebben dankzij een kermis, springkastelen, een schattenjacht, het vuurwerk op zaterdagavond, enzovoort.

Voor ieder wat wils, ook op het circuit

Voor de 24ste editie van de 25 Hours geven we de raceliefhebbers al op vrijdag afspraak op het mooiste circuit ter wereld, want dan staat de Hankook Qualifying Trophy op het spel tijdens een kwalificatiesessie die gepland staat tussen 12.25 en 13.25 uur. In 2021 bleef het verschil tussen de twee snelste rijders beperkt tot… vier duizendste van een seconde. U heeft het begrepen: het is een spektakel dat u niet wil missen!

Het randprogramma werkt op vrijdag al zijn eerste wedstrijden af, met de Belgian Gentlemen Driver’s Club (samen met de Britten van de 750MC) voor de liefhebbers van lange wedstrijden, de Formule V voor de nostalgici en de Spaanse F4 voor jonge talenten die een carrière willen opstarten.

Zaterdag is er uiteraard nog meer actie gebracht door de nevenraces, maar het is vooral uitkijken naar het grote moment: het startschot van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup om 16 uur. De nieuwe tribune op de top van de Raidillon is de uitgelezen plek om het spectaculaire openingsuur mee te maken en – goed nieuws – de toegang tot dat prachtige uitzicht is volledig gratis!

Live TV en Live Timing

Zoals ieder jaar wordt de volledige wedstrijd in beeld gebracht op de website van de VW Fun Cup powered by Hankook (vwfuncup.eu) en op de nieuwe website van de 25 Hours (25hours.be), maar ook op de regionale tv-kanalen van Védia. De uitzending houdt u op de hoogte van het wedstrijdverloop en geeft bovendien een exclusieve blik op wat er achter de schermen gebeurt. Wie tot slot een blik wil werpen op de volledige tussenstand, kan zowel met de computer als met een mobiel apparaat surfen naar ris-timing.be.

Na twee moeilijke jaren door de coronapandemie is het team van organisator en promotor Kronos Events vastbesloten om van de uitgave 2022 van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup een knaller te maken. De tickets kosten amper 10 euro (gratis voor kinderen tot en met 12 jaar oud) en kunnen binnenkort gereserveerd worden op de nieuwe website van de 25 Hours. Afspraak dus op 8, 9 en 10 juli op het mooiste circuit ter wereld!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws