DTM: Sheldon van der Linde overheerst op Lausitzring

De jonge Zuid-Afrikaan en BMW fabriekspiloot Sheldon van der Linde beleefde een droomweekend op de Lausitzring. Nadat hij eerder al naar de zege reed op zaterdag, deed hij vandaag hetzelfde in Race 2 en stoot daarmee door naar de eerste plek in de tussenstand van het kampioenschap.

Vandaag hetzelfde liedje op de Lausitzring: niemand kon tippen aan Sheldon van der Linde in de BMW M4 GT3 van Schubert Motorsport. Maro Engel (GruppeM Racing) eindigde de race als tweede, na een verhit gevecht met de GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracan GT3 Evo van Mirko Bortolotti.

Bortolotti probeerde in de openingsronde naar de binnenkant van bocht 2 te duiken, waardoor Engel’s Mercedes-AMG GT3 Evo van de piste ging en net voor de Italiaan er terug op kwam, waardoor hij de tweede plaats behield. De Lamborghini-rijder verloor op zijn beurt de derde plaats aan Rene Rast (Audi Team ABT), waarna de Duitser het podium compleet maakte.

Helaas beleefden de Belgen geen geweldig weekend. Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche) kon de schade nog beperken door vanop de 19de startpositie naar P9 te rijden. Esteban Muth (BMW Walkenhorst Motorsport) eindigde op P18. Een teleurstellend raceweekend, voor de jonge Belg.

Muth: “We vonden niet de juiste balans voor de kwalificatie op zaterdag en moesten van ver achteraan starten. In de race kon ik nog wel wat posities goedmaken, maar al met al was het behoorlijk hectisch. Vandaag was het een soortgelijk verhaal. We namen een beetje risico met de strategie en vestigden onze hoop op een gele fase. Helaas mocht dat niet zo zijn.”

(Foto ©: BMW Group)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws