Rovanperä wint, Neuville knap vijfde na moeilijke wedstrijd

Rally de Portugal 2022 zit erop. De vierde manche van het FIA World Rally Championship zorgde voor heel wat spektakel, maar ook voor heel wat afvallers. Kalle Rovanperä hield stand, en brengt de Toyota GR Yaris Rally1 op het podium. Elfyn Evans moest zijn leidersplaats uit handen geven, en bleef steken op een tweede plaats. De Powerstage bracht nog wat veranderingen met zich mee.

Takamoto Katsuta zag zijn derde plaats vervliegen na een zeer sterke Powerstage van Dani Sordo. Toch liet Hyundai Motorsport opnieuw enkele steken vallen. De kinderziektes in de wagens blijven aanslepen, en dat is te merken in het eindklassement in Portugal. Onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe eindigen op een vijfde plaats. Het duo heeft na alweer een pech weekend, heel wat goedgemaakt.

Thierry Neuville – Rally de Portugal 2022 Foto: Hyundai Motorsport

De derde Hyundai bleef steken op een zesde plaats, namelijk deze van Ott Tänak. Al reed hij deze morgen een zeer sterke wedstrijd, inclusief de Powerstage. Pierre – Louis Loubet kan helaas minder tevreden zijn met zijn zevende plaats, net zoals teamgenoot Craig Breen, beiden in de Ford Puma Rally1. Zowel Loubet als Breen hadden te kampen met remproblemen. Adrien Fourmaux en Yohan Rossel sluiten de top tien af.

Graig Breen – Rally de Portugal 2022 Foto: Cian Don

Bij de WRC2 wagens wint de Fransman Yohan Rossel verrassend de Rally de Portugal. Teemu Sunninen was hier normaal de man van de wedstrijd, maar tijdens de Powerstage ging hij van de baan. Kajetan Kajetanowicz brengt de Skoda Fabia Rally2 Evo naar een derde plaats. Sami pajari is winnaar bij de JWRC3 klasse. Hij bleef met de Ford Fiesta Rally3 leider van begin tot einde.

Sami Pajari- Rally de Portugal 2022 Foto: Rallypixels

De volgende manche van het FIA World Rally Championship gaat door in Italië, waar de Rally Italia Sardegna wordt gereden.

Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws