Toyota heerst in Portugal

Nog één proef te gaan in het zaterdaggedeelte van de WRC Rally van Portugal. Met een voorlopig volledig podium kan het Toyota Gazoo WRC-team zeker niet ontevreden zijn. Elfyn Evans en Kalle Rovanperä lijken onder elkaar te gaan uitmaken wie er met de overwinning zal gaan lopen. Eerstgenoemde verloor wel flink wat tijd in de regen op deze KP, zodat Rovanperä haasje over speelde en de laatste zaterdagproef ingaat als leider. Verschil tussen beide kemphanen: 4 seconden.


En Takamoto Katsuta lijkt dus het Toyota-succes compleet te maken door het laagste podiumschavotje voorlopig te bezetten. Al voelt hij wel de hete adem in de nek van Dani Sordo, voorlopig de beste Hyundai-piloot. Voorlopig heeft Katsuta 15 seconden voor op de Spanjaard. Die dan weer stilaan zijn teamgenoot Thierry Neuville ziet naderen, die de scratch lukte op KP15 Amarante. Onze Oostkantonner is van plaats 7 na het vrijdaggedeelte intussen opgeklommen naar een vijfde stek. Bovendien is alles nog speelbaar voor ons Belgisch duo Neuville-Wydaeghe, want Katsuta staat amper een halve minuut voor, terwijl Sordo slechts 15 seconden van hen verwijderd is. Misschien kunnen onze landgenoten nog een podiumplaats versieren in het zondaggedeelte.


De Ford Puma’s Rally1 van Craig Breen en Pierre-Louis Loubet moeten zich tevreden stellen met plaatsen 6 & 7. Sébastien Loeb nam een herstart na de problemen van gisteren maar moest zijn Puma weer aan de kant plaatsen met mechanische problemen.
In WRC2 toont Teemu Suninen(Hyundai i20) zich voorlopig de snelste, terwijl Sami Pajari(Ford Fiesta Rally3) het hem nadoet in WRC3.

Foto’s: Met dank aan Toyota GAZOO Racing WRC & Hyundai Motorsport

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws