Laurens Vanthoor van 22 naar 7, Esteban Muth op P12

Sheldon van der Linde heeft deze namiddag op de Lausitzring in zijn #31 BMW M4 van Schubert Motorsport de derde manche van het DTM-kampioenschap gewonnen. Het was de Zuid-Afrikaan zijn tweede overwinning in de DTM na een minder jaar waarin hij vaak niet eens de finish haalde. Het is tevens de eerste overwinning voor de nieuwe BMW M4 in het jubileumjaar van de Beierse autoconstructeur dat dit jaar 50 jaar BMW M viert.

Sheldon van der Linde ging bij de start op het perfecte moment op de gas en ging zo polesitter Lucas Auer voorbij en gaf de leiding niet meer af. Luca Stolz finishte in zijn HRT Mercedes-AMG tweede voor Lucas Auer (Winward Mercedes-AMG)

Onze landgenoten Laurens Vanthoor in zijn #92 SSR Performance Porsche en Esteban Muth in de #10 Walkenhorst Motorsport reden een sterke race. Muth startte van op de 21ste plaats en eindigde uiteindelijk op een 12de plaats.

Vanthoor zette zowaar een nog straffere prestatie neer. De Limburger startte achter Muth op de 22ste plaats en reed zich naar een zevende stek als eerste Porschist.

De tweede race op de Lausitzring start morgen om 13.30 uur.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws