WRC: 46 punten is de kloof na vier wedstrijden

We zijn vier wedstrijden ver in het World Rally Championship 2022 en het verschil tussen de nummers 1 en 2 is op zijn minst groot te noemen. Kalle Rovanperä zien we na een enorm sterk weekend in Portugal aan de leiding bij de rijders met een totaal van 106 punten. De jonge Fin kende een wat moeizame start tijdens de Monte Carlo maar behaalde vervolgens drie opeenvolgende overwinningen in Zweden, Kroatië en Portugal. De combinatie Rovanperä/Halttunen/Toyota lijkt niet te stoppen op dit moment.

Tweede in de stand Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe hebben na vier wedstrijden 60 punten, een achterstand van 46 punten. Beste resultaat was Zweden met een tweede plaats gevolgd door een tweede podium in Kroatië. Beide heren vechten als leeuwen iedere wedstrijd om de Hyundai over de finish te krijgen, maar enkel vechtlust zal de titel niet opleveren helaas.

foto Hyundai Motorsport

Wat te denken van de derde in de stand, Takamoto Katsuta. De jonge Japanse piloot moest op het nippertje zijn podiumplaats afstaan in Portugal maar bewees zijn progressie. Net als in Zweden was een vierde plaats het eindresultaat en dat brengt zijn punten op 38.

Bij de merken zien we Toyota stevig aan de leiding met 175 punten, tweede Hyundai met 116 punten, M-Sport heeft 94 punten achter hun naam staan.

Foto’s: Toyota Gazoo Racing Media

Kalle Rovanperä: “Deze overwinning was zeker een beetje onverwacht. Toen we vrijdag als eerste van start gingen, had ik niet gedacht dat we op deze manier voor de overwinning konden vechten. Maar we slaagden erin om dicht bij de mannen vooraan te blijven en het van daaruit op te bouwen. We hadden de hele tijd een goed tempo en een probleemloze rally en om de maximale punten te pakken was echt mooi. Grote dank aan het team, want we hebben dit weekend veel problemen gezien in echt zware omstandigheden, maar onze auto was zoals altijd perfect, dus iedereen in het team kan echt trots zijn op dit resultaat.”

Thierry Neuville: “We hebben dit weekend alles gegeven en we hebben in de Power Stage behoorlijk gepusht om zoveel mogelijk punten te halen uit dit weekend, dat voor ons niet het beste was. We hebben de auto met 13 punten thuisgebracht en we staan nog steeds tweede in het kampioenschap, zij het met een grotere achterstand op de koplopers. We hebben een aantal positieve punten met onze auto, ik voel me er heel comfortabel in, en we hebben laten zien dat de snelheid er is, maar er is zeker nog meer werk dat we moeten doen. We weten dat we kunnen pushen voor de overwinning, maar als we vertraagd worden door problemen, dan is dat niet geweldig. Ik wil de rallyorganisatoren feliciteren; het was een ongelooflijke klus, en met de oude sterren en auto’s dit weekend terug is het een topshow voor de fans geworden.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws